Yenilgilerin faturası ağır oldu

Şampiyonlar Ligi’nde dün alınan sürpriz yenilgilerin faturası ağır oldu. Chelsea’nin Dinamo Zagreb hezimetinden sonra Leipzig’in Shakhtar’a 4-1 yenilmesi Tuchel ve Tedesco’nun görevine son verdi.

Yenilgilerin faturası ağır oldu

Şampiyonlar Ligi’nde dün akşam oynanan karşılaşmalarda İngiltere ekibi Chelsea deplasmanda Hırvatistan ekibi Dinamo Zagreb’e 1-0 kaybederken, Alman ekibi RB Leipzig Shakhtar Donetsk’e tam 4-1 mağlup oldu.

Gecenin sonuçlarından sonra, İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea, teknik direktör Thomas Tuchel ile yollarını ayırdı, Alman teknik direktöre geçmişteki başarılarından dolayı teşekkür edildi ve gelecekteki kariyeri için başarılar dilendi. Kulubün resmi web sitesinden yapılan açıklamada “Yeni sahiplik grubu, kulübü devralmasının üzerinden 100 gün geçti ve kulübü ileriye taşımak için yoğun çalışmalarına devam ederken, yeni sahipler bu geçişi yapmak için doğru zaman olduğuna inanıyor” ifadelerine yer verildi. Daily Mail'in haberine göre ise Chelsea, Thomas Tuchel'e 13 milyon pound, ekibine ise 2 milyon pound tazminat ödeyecek.

Chelsea yeni teknik direktör meselesiyle ilgili çalışmaların hızlandırıldığını ve en kısa zamanda açıklama yapılacağını belirtti.
Bir diğer ayrılık haberi ise Bundesliga takımlarından Leipzig'den geldi. Alman ekibi teknik direktör Domenico Tedesco'nun görevine son verdiği bildirildi.

Alman kulübünden yapılan açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Shakhtar Donetsk'e karşı alınan 4-1'lik mağlubiyetin değerlendirmesinin sonucunda Tedesco'nun görevine son verildiği aktarıldı. Açıklamada, antrenörler Andreas Hinkel ve Max Urwantschky'nin de görevlerine son verildiği belirtilerek, Tedesco'nun yerine kimin geleceği konusunda yakın zamanda bilgi verileceği kaydedildi.

Odatv.com

Teknik Direktörü tedesco tuchel Leipzig chelsea şampiyonlar ligi futbol istifa