Tutuklu basketbol yıldızı zorunlu kampa gönderildi

Rusya’da esrar bulundurmak suçundan 9 yıla mahkûm edilen Amerikalı basketbol yıldızı Brittney Griner, bulunduğu cezaevinden, zorunlu çalışma kampı niteliğinde başka bir infaz kurumuna gönderildi.

Tutuklu basketbol yıldızı zorunlu kampa gönderildi

Olimpiyat şampiyonu 32 yaşındaki Brittney Griner, 17 Şubat'ta bagajında esrar yağı bulunduğu iddiasıyla Moskova'daki bir havaalanında gözaltına alınmıştı. Griner’ın yakalanmasından 7 gün sonra ise Rusya Ukrayna savaşı başlamıştı.

Birçok kişiye göre Griner’ın tutukluluğu ve mahkumiyeti siyasi bir nitelik taşıyor. Griner’ın avukatları, basketbol yıldızının nereye götürüldüğünün bilinmediğini söyledi.

İLGİLİ HABER

Griner’ın gözaltına alındığı sırada üzerinde 1 gramdan daha az esrar maddesi olduğuna öne sürülüyor.

Rusya’da üzerinde 6 gramdan az esrar bulunduranlar, para cezası ya da 15 gün özgürlükleri sınırlandırılarak cezalandırılıyor. Temyiz başvurusu da reddedilen Griner’ın nerede olduğuna dair iki hafta kadar haber alınamayabileceği ifade ediliyor.

CASUSLAR TAKAS EDİLMİŞTİ

Rusya’da tutuklu olan eski Amerikan deniz piyadesi Trevor Reed ile Amerika’da tutuklu olan Rus pilot Konstantin Yaroşenko G

geçen aylarda takas edilmiş ve bu kişilerin takası Türkiye'de gerçekleşmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, uzun müzakereler sonucunda, 2010’dan beri Amerika’da cezaevinde yatan Rus pilot Konstantin Yaroşenko ile 2019’dan beri Rusya’da hapis yatan eski Amerikan deniz piyadesi Trevor Reed’in takas edildiğini açıklamış ve takas işlemi Türkiye’de gerçekleştirilmişti.

İLGİLİ HABER

Odatv.com

Brittney Griner spor Basketbol Griner gulag Rusya