Şansal Büyüka duyurdu… Bugün yarın açıklanır

Şansal Büyüka Süper Lig'in yeni yayıncısını duyurdu. Büyüka "Bugün-yarın açıklanır." dedi ve yayın bedelini de açıkladı.

Şansal Büyüka duyurdu… Bugün yarın açıklanır

Süper Lig yayın ihalesi sürecinin tamamlandığını açıklayan Şansal Büyüka, yayın ihalesinin Digitürk'te kalacağı kulis bilgisine yanıt olarak, “Karar bugün-yarın açıklanır. Ancak bir önceki dönemde 350 milyon dolar olan yayın bedeli, bu defa yaklaşık 150 milyon dolar civarında olacak" diye yanıt verdi.

“TÜRK FUTBOLU ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

Milliyet gazetesi spor yazarı Büyüka, yayın ihalesi bedelindeki olası 200 milyon dolarlık düşüş için "Gelirde büyük düşüş var" derken "Türk futbolunda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kulüpler başta, başkanlar ve yönetimler başta, herkes acı gerçeklerle yüzleşmeye hazır olsun. Yazık; yolun sonu görünüyor" diye devam etti.

İKİ YIL DAHA DEVAM

Yayın ihalesinin iki yıl daha Digitürk’te kaldığı açıklanırken yayın bedelinin yaklaşık 150 milyon dolar civarında olacağı aktarıldı. Gelirde büyük düşüş var diyen Büyüka, “Bu konuda kimse Digitürk’ü suçlamasın, kulüpler yanlışı kendinde arasın.” diye konuştu.

Odatv.com

Süper Lig spor yazarı şansal büyüka millliyet şansal büyüka