Ronaldo'dan ten Hag açıklaması: Saygı duymuyorum

Manchester United'lı futbolcu Cristiano Ronaldo, kulüp yönetimiyle yaşadığı ve sezona damga vuran sorunlara dair sert açıklamalarda bulundu.

Ronaldo'dan ten Hag açıklaması: Saygı duymuyorum

Yayıncı Piers Morgan’a röportaj veren Ronaldo, Manchester United teknik direktörü Erik ten Hag'a saygı duymadığını söyledi. Hollandalı teknik adamın sezon başında kendisini takımdan göndermeye zorladığını belirten Ronaldo, “Erik ten Hag’a saygı duymuyorum çünkü bana saygı göstermiyor. Bana saygın yoksa, ben de sana asla saygı göstermem” dedi.

Kulüpte sportif direktörlük görevinde bulunan Ralf Rangnick'i de eleştiren Ronaldo, “Teknik direktör değilsen neden Manchester United’ın başına geçiyorsun? Daha önce adını bile duymamıştım” diye konuştu.

'FERGUSON'DAN BERİ İLERLEME YOK'

37 yaşındaki futbolcu “Manchester United beni ayrılmaya zorladı. Sadece menajer değil, kulübün içindeki üst düzey yönetici seviyesindeki iki üç kişi daha. Dürüst olmak gerekirse, bunu söylememeliyim. Ama umurumda değil, insanlar gerçeği dinlemeli. Evet, ihanete uğramış hissettim. Sadece bu yıl değil, geçen sezon da bazı insanların beni burada istemediğini biliyorum" dedi ve kulübün son durumunu değerlendirdi.

Takımda gelişim yaşanmadığını ifade eden Ronaldo şöyle devam etti:

“Kalbimi takip ettim. Ferguson bana ‘Manchester City’ye gelmen imkansız’ dedi. ‘Tamam patron’ dedim. Sir Alex ayrıldığından beri kulüpte hiçbir gelişme görmedim. Hiçbir şey değişmemiş. Havuz, jakuzi spor salonu… İlerleme sıfır, her şey olduğu gibi duruyor. Ferguson kulübün hak ettiği yolda olmadığını herkesten iyi biliyor. Bunu görmeyen insanlar, görmek istemedikleri için körler.”

Eski takım arkadaşı Wayne Rooney hakkında da konuşan Ronaldo "Wayne Rooney'nin neden beni sürekli kötü şekilde eleştirdiğini bilmiyorum. O emekli olmasına rağmen ben en üst seviyede oynamaya devam ediyorum. Belki de bu yüzdendir. Ondan daha iyi göründüğümü ise söylemeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Ronaldo taraftara şöyle seslendi: “Taraftarların gerçeği bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kulüp için en iyisini istiyorum. Bu yüzden Manchester United’a geldim. Ama City, Liverpool ve hatta şimdi Arsenal gibi en üst seviyeye çıkmamıza engel olan şeyler var. Picasso’nun dediği gibi, onu yeniden inşa etmek için önce yok etmelisin. Ve buna benimle başlayacaklarsa, benim için sorun değil. Manchester United’ı seviyorum, taraftarları seviyorum. Onlar her zaman benim yanımdalar. Ama eğer bunu farklı yapmak istiyorlarsa… Pek çok şeyi değiştirmek zorundalar.”

Odatv.com

ten hag cristiano ronaldo