Madalyasını öğrencileri hatırlatarak aldı

Ödülünü aldı ve “Üniversite öğrencilerinin barınacak yer bulamamasından ötürü ülkemin bu durumundan utanıyorum” dedi.

Madalyasını öğrencileri hatırlatarak aldı

Antalya’da gerçekleşen Uluslararası Sea To Sky Hard Enduro yarışlarında, Motosiklet Kulübü Başkanı Ahmet Selim Yücel üçüncü olarak bronz madalyayı aldı.

“Ülkemde barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine armağan ediyorum. Farkındalık yaratmak adına herkesi sosyal tepkiye davet ediyorum” diyen Yücel, durumun Türkiye’nin utanılacak bir sorunu olduğunu söyledi.

“TEK YATAKLI 30 M2’LİK ODAYA 2 BİN TL İSTEYEN VİCDANSIZLAR VAR”

33 ülkeden 350 sporcunun yarışta 3. olarak bronz madalya kazanan Ahmet Selim Yücel, geçen dönemde de kadına şiddeti protesto ederek koşuya katılmıştı.

Üniversite öğrencilerinin barınma sorununun ülkenin en büyük sorunlarının başında geldiğini ifade eden Motosiklet Kulübü Başkanı Ahmet Selim Yücel, “Eğitimsiz toplumlar kaybolur gider. Tek yataklı 30 m2’lik odaya 2 bin TL isteyen vicdansızlar var. Devlet öncelikle gençleri kazanmalı. Bu çocuklar ülkemizin geleceğidir. Ancak insan gibi eğitim hakkı veremedikten sonra, barınma, yurt gibi problemleri aşamadıktan sonra nasıl eğitim alacaklar. Diyorum ki her platformda toplumsal bir yara haline gelen üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarına seslerini daha güçlü duyurmak adına parmak basılsın. Bu çocuklar bizlerin geleceği” diye konuştu.

Madalyasını öğrencileri hatırlatarak aldı - Resim : 1
Madalyasını öğrencileri hatırlatarak aldı - Resim : 2
Madalyasını öğrencileri hatırlatarak aldı - Resim : 3

Murat Sökdü

Odatv.com

üniversite ödül madalya yarış