Futbolda dikkat çeken uyarı... Her şey bitti diye maç sermeyin

Gazeteci ve spor yorumcusu Şansal Büyüka, Milliyet gazetesindeki köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Futbolda dikkat çeken uyarı... Her şey bitti diye maç sermeyin

Gazeteci ve spor yorumcusu Şansal Büyüka, Milliyet gazetesindeki köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

"İşin şakası kalmadı" diyen Büyüka, gözlerden kaçan bir detayı aktardı.

Büyüka, Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcilerimizi uyararak, bir dahaki sene, Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme maçı oynamadan direkt katılmak için, temsilcilerimizin kalan maçlarda ne kadar toplayabiliyorsa puan toplaması gerektiğini belirtti.

Ön elemenin olmaması için UEFA sıralamasında ilk 10 içinde olunması gerektiğini hatırlatan Büyüka, Türkiye'nin 11. sırada olduğunu belirterek, "iddiam kalmadı" diye düşünülmemesi gerektiğini ifade etti.

Şansal Büyüka'nın yazısı şu şekilde:

“İşin şakası yok. Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme maçı oynamadan direkt katılmak istiyorsak, dört takımımız Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon ve Başakşehir kalan maçlarında, kalan puanların alabilecekleri kadarını almalılar. 4 takımımızın 2’şer maçı kaldı. Yani toplamda 8 maç… UEFA galibiyet başına 400 puan veriyor. 8 maçta 3200 puan yapar. UEFA sıralamasında ilk 10 içinde olmalıyız. Biz 11. sıradayız. Üstümüzde Ukrayna, hemen altımızda Avusturya… Ukrayna’yı geçmek, Avusturya’ya yakalanmamak zorundayız. Onun için kalan maçlarda “İddiam kalmadı” diye sakın ha, rotasyon falan yapmayı düşünmeyin, ülke puanını, bir anlamda kendinizi düşünün.

Resmen ip üstünde oynayan cambaz gibiyiz. Bir sağa, bir sola yalpalıyoruz. Umarım yere çakılmayız, umarım büyük pişmanlıklar yaşamayız.”

Odatv.com

şansal büyüka futbol şampiyonlar ligi arşiv