Gol düellosunda kazanan Napoli

Şampiyonlar Ligi'nde Napoli, Ajax'ı 4-2 mağlup ederek gruptaki dördüncü maçından da galibiyetle ayrıldı. Napoli, bu sonuçla son 16'ya yükselmeyi garantiledi.

Gol düellosunda kazanan Napoli

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Napoli, Ajax'ı konuk etti.

Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, Hirving Lozano'nun golüyle 4. dakikada öne geçti.

Golden 12 dakika sonra Napoli, Khvicha Kvaratskhelia'nın asistinde Giacomo Raspadori'nin golüyle farkı ikiye yükseltti. İlk yarı bu skorla tamamlanırken Ajax'da Kenneth Taylor ve Jorge Sanchez sarı kart gördü.

İkinci yarının hemen başında Ajax, farkı tekrar bire indirdi. Calvin Bassey'nin asistinde Davy Klaassen 49. dakikada skoru 2-1'e getirren golü kaydetti.

Maçın son yarım saatlik dilimine Napoli'nin üstünlüğüyle girilirken takımının ilk golünün asistini yapan Khvicha Kvaratskhelia bir kez sahneye çıktı. Genç oyuncu 62. dakikada penaltıdan takımının üçüncü golünü kaydetti ve farkı tekrar ikiye çıkardı.

Karşılaşmanın 81. dakikasında Napoli'de Juan Jesus'un Brian Brobbey'e yaptığı müdahalenin ardından Ajax penaltı kazandı. Penaltı atışını gole çeviren Steven Bergwijn skoru 3-2'ye getirdi.

Son dakikalara 3-2'lik Napoli üstünlüğüyle girilirken 90. dakikada Ajax savunmasının hatasını iyi değerlendiren Victor Osimhen, takımının 4. golünü kaydetti ve skoru belirledi.

Mücadelenin kalan bölümünde üstünlüğünü korumayı başaran Napoli, sahadan 3 puanla ayrılan taraf olurken gruptaki 4. maçını da kazanarak puanını 12 yaptı ve gruptan çıkmayı garantiledi. Gruptaki 3. yenilgisini alan Ajax ise 3 puanda kaldı.

Napoli'de maça ilk 11'de başlayan Kim Min-Jae, 90 dakika sahada kaldı.

Gruplardaki 5. maçlarda Napoli, Rangers'ı ağırlayacak. Ajax ise Liverpool'u konuk edecek.

Odatv.com

Ajax napoli futbol spor