Galatasaray Odatv haberini mahkemeye taşıyacak: Terim'e 6 maç cezanın perde arkası, kimin eli nerelere uzanıyor

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim derbide kırmızı kart gördü. Odatv, hakem atamalarından sorumlu MHK Başkan Vekili Ahmet Şahin'i araştırdı. Şahin'in TFF Başkanı Nihat Özdemir'in taşeronluğunu yaptığı ortaya çıktı.

Galatasaray Odatv haberini mahkemeye taşıyacak: Terim'e 6 maç cezanın perde arkası, kimin eli nerelere uzanıyor

Süper Lig'in 13. Haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe son dakikada bulduğu golle 2-1 kazandı.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim maçın hakemi Halil Umut Meler tarafından kırmızı kartla oyun dışına atıldı.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas maçın ardından basın toplantısı düzenleyerek hakemin kötü niyetli olduğunu ifade etti ve "Çok direndim. Konuşmayalım, bu iş düzelsin, bu kirli zihniyet Türk sporuna hakim olmasın diye. Galatasaray'ın haklarını savunmaktan imtina etmeyeceğimizi de bilmenizi isterim. TFF'den randevu isteyerek, yarın TFF'ye gideceğim" dedi.

Ertesi gün TFF ile görüştükten sonra Başkan Nihat Özdemir ile açıklamalarda bulunan Elmas, "Biz, bu ligin kalitesinin artmasını istiyoruz. Burada eski alışkanlıklardan beslenenler var, bu aktörlere izin vermememiz lazım. Türk futbolunu ileri götürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya'yı 4-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Terim'in 6 maç ceza aldığını açıklanması Galatasaraylı taraftarlarca tepki çekti.

ODATV ARAŞTIRDI

Odatv, 31 Ekim'de göreve gelen yeni MHK yönetiminde hakem atamalarından sorumlu MHK Genel Başkan Vekili Ahmet Şahin'i araştırdı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Merkezi Başkan Vekili iken MHK üyesi olan Ahmet Şahin'in AS Teknolojik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adında bir şirketi bulunuyor.

Galatasaray Odatv haberini mahkemeye taşıyacak: Terim'e 6 maç cezanın perde arkası, kimin eli nerelere uzanıyor - Resim : 1

Şahin'in şirketi AS Teknolojik ile Fenerbahçe eski Başkan Vekili, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı ve LİMAK Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in iş birliği iş hayatında da sürüyor.

Keza, AS Teknolojik ile LİMAK Holding'in birlikte yaptığı projeler de şirketin sitesinde yer alıyor.

LİMAK İle beraber Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yürüttükleri "SKOPJE MIXED USE COMPLEX PROJESİ" devam eden projeler arasında yer alıyor.

Yani Ahmet Şahin, Nihat Özdemir'in taşeronluk işlerini gerçekleştiriyor.

İşte o proje:

Galatasaray Odatv haberini mahkemeye taşıyacak: Terim'e 6 maç cezanın perde arkası, kimin eli nerelere uzanıyor - Resim : 2

AS Teknoloji'nin Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul Atatürk Havalimanı, İstanbul Yeni Havalimanı İskele Binaları'nın yanı sıra terminal Binaları, otopark binaları, ynagın ve vana odaları trafo merkezleri, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Ductbank, Ankara Esenboğa, Alanya Gazipaşa, Muğla Dalaman, Bodrum Milas, Adana Şakirpaşa gibi projeleri tamamladıkları internet sitelerinde yer alıyor.

Tamamlanan Projeler:

Galatasaray Odatv haberini mahkemeye taşıyacak: Terim'e 6 maç cezanın perde arkası, kimin eli nerelere uzanıyor - Resim : 3

Ahmet Şahin'in 2019'da Zekeriya Alp başkanlığında MHK üyesi seçilmesine şaşıranlardan biri de eski hakem Ahmet Çakar'dı. Çakar "Bu MHK buram buram torpille kurulmuş. Ben Ahmet Şahin'i fazla tanımam. Şudur, budur diye de iddiam yok ama İstanbul'un yegane üyesi Ahmet Şahin açıklandığında tüm spor adamları, spor yorumcuları, kulüpler 'Kim bu adam' diye soruyorlarsa bu MHK üyesi oraya gelmemeliydi. Çünkü o MHK üyesi, iş hayatında çok ciddi bir federasyon üyesinin yakını ile iş ortağı. Bunu tüm Türk hakemliği çatır çatır biliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Diğer yandan Fatih Terim ile arasının bozuk olduğu bilinen ve tartışma yaşadığı da basına yansıyan TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı'nın da hakem atamalarından sorumlu, tartışmalara konu olan Ahmet Şahin ile ortak olduğu da iddialar arasında.

Uğur Can Biçer
Odatv.com

tff nihat özdemir mhk Ahmet Şahin Galatasaray