Ethem Sancak Beşiktaş'tan ihraç edildi

İş insanı Ethem Sancak, Beşiktaş'a ilişkin sözlerinin ardından kulüp tarafından disipline sevk edilmişti. Savunma istenen ve savunma yapmayan Sancak hakkında karar verildi.

İş insanı Ethem Sancak Haziran ayında TV100'deki 'Az Önce Konuştum' programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken "Tüm kulüplerin borcu inanılmaz seviyede. Bu derneklerle falan yönetilecek bir iş değil artık. endüstriye uygun bir şirketleşme olursa ve bir gün Allah korusun, TMSF'ye düşerse Beşiktaş, ihaleye girip alacağım. Bir konsorsiyum oluşturacağım. Beşiktaş'ı Asya'nın Şampiyonlar Ligi şampiyonu haline getireceğim" demişti.
Sancak'ın bu sözlerine siyah beyazlı kulüpten tepkiler yükseldi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de "Beşiktaş 120 yıllık kulüp. Diğer kulüplerle yorum yapmam ama benim kulübümüm TMSF’ye düşme şansı sıfır. Eğer birilerinin böyle bir beklentisi varsa boşuna bekler. Taraftar böyle bir şeye müsaade etmez” dedi.
Beşiktaş Divan Kurulu Tevfik Yamantürk ile Beşiktaş Disiplin Kurulu Ahmet Akpınar da Sancak'ın kulüpten ihracı taleplerine destek vereceklerini açıklamıştı.

EYLÜL'DE SAVUNMA İSTENDİ

Beşiktaş kongre üyelerinden Ahmet Hilmi Yılmaz, 15 Temmuz 2022'de disiplin kuruluna dilekçeyle başvurarak Ethem Sancak'ın ihraç edilmesini talep etti. Ajansspor'dan Atilla Türker'in haberine göre; bu başvuru 3 ayın sonunda karara bağlandı. Sözkonusu kararda, kurulun Ethem Sancak'tan 13 Eylül 2022'de bir tebligat yaparak, savunmasının istendiği belirtildi.

'SAVUNMA YAPMADI'

Kararda, savunma talepli yazı gönderilen Ethem Sancak'ı buna mazeretsiz bir şekilde herhangi bir cevap vermediği vurgulandı. Kararda, Sancak'ın "Beşiktaş bir gün TMSF'ye düşerse, ihaleye girip satın alacağım ve Beşiktaş'ı Asya Ligi'nde şampiyon yapacağım" sözlerinin borsaya kayıtlı kulübün yatırımcılarını etkilediğine dikkat çekildi.

'MARKA DEĞERİNİ DÜŞÜRDÜ'

Sancak'ın bu açıklamasıyla kulübün itibarını ve borsadaki marka değerini düşürücü nitelik taşıdığı ve zarara sebebiyet verdiği kaydedildi. Kararda, yıllardır Avrupa kupalarında oynayan, tanınmış ve üstün başarılar kazanmış kulübümüzün hakkında bu şekilde alaycı ve ayrıcı iftira niteliği taşıyan yorumlarda bulunan bu kişinin Süper Lig'de oynayan rakipler nezdinde kulübü borca batık ve müflis olarak gösterme amacı taşıdığı, bunun da kabulünün mümkün olmayacağı, yetkili olmadığı halde yönetim adına bu şekilde beyanda bulanamayacağı, bu nedenle ayrıca cezalandırılması gerekeceği göz önüne alındığı belirtildi.
Disiplin kurulu, BJK Tüzüğü'nün 47 / a,c, d ve f bentlerinde yer alan hükümlere aykırı hareket etmesi nedeniyle kulübün tüzel kişiliğine karşı küçük düşürücü, aşağılayıcı, iftira niteliği taşıyan beyanları BJK topluluğuna zarar verici olarak değerlendirildiğini kaydetti.

İHRAÇ EDİLDİ

Kurul nihai kararında "Şikâyet edilen hakkında yukarıda belirtilen gerekçeler gözetilerek tüzüğümüzün 46 / C maddesi gereğince toplantıya katılan üyelerimizin oy birliğiyle kesin çıkarma cezası verilmesine karar verilmiştir" denildi.
19 Ekim 2022'de verilen karar hem Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanlığı'na hem de Ethem Sancak'a gönderileceği kaydedildi.

SANCAK'I AKP DE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ

Ethem Sancak daha önce Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen ‘Türkiye'nin güvenliği ve NATO' konferansında yaptığı konuşmada “Biz Amerikan'ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. Van minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik” demişti.
Sancak'ın bu açıklaması AKP'lilerin tepkisini çekmişti ve Sancak, AKP İstanbul İl Yönetimi tarafından tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk edilmişti. Bu gelişmenin ardından Sancak, AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na istifa dilekçesi sunmuş ve partiden ayrılmıştı.
Odatv.com

AKP Beşiktaş ethemsancak