Derek Redmond ve babası

Babaların her zaman çocuklarının yanında olduğunu gösteren en iyi örnek 1992 Barcelona Olimpiyatları'nda yaşandı. Derek Redmond ve babası arasında geçen olayı bütün dünya canlı olarak izledi

Derek Redmond ve babası

Babalar her zaman çocuklarının en zor zamanlarında yanında olur. Bunun dünyada birçok örneğine denk geldik. Bunlardan en bilineni 1992 yılındaki Barcelona Olimpiyatları'nda yaşandı.
Atlet Derek Redmond İngiltere'de 1965 yılında doğdu. Yoksul bir ailede dünyaya gelen Derek Redmond atletizm sevdalısı bir gençti. Küçük yaştan itibaren koşmaya ilgili duyan Derek Redmond, hayatını da koşarak şekillendirdi.
Kariyerinde hızla yükselen Derek Redmond 1992 yılında ülkesini olimpiyatlarda 400 metrede temsil etme hakkı kazanmıştı.
1 ve 2. turları geçti. 400 metrede yarı finale kalmayı başardı. Finale bir adım kalmıştı. Yarı final koşusu başlamıştı, Derek Redmond birinci olara yarışı sürdürüyordu. Derek Redmond'un 16. saniyesinde adelesi koptu. Bitiş çizgisine doğru acı içerisinde ilerlerken bir anda kadraja babası girer. Babası görevlilerin müdahalesine aldırmadan oğlunun bitiş çizgisine doğru koşmasına yardım eder. Şapkasında “just do it” (sadece yap) ve tişörtünde “have you hugged your foot today?” (bugün ayağına sarıldın mı?) yazıları bulunan babanın oğlunu teselli etmesi ve yalnız bırakmaması Redmond’u hafızalarımıza ve tabi ki de tarihin sayfalarına dramatik bir şekilde yazdırmış oldu.
Bu olayı bütün dünya canlı olarak izledi ve hafızalardaki yerini aldı.
İşte o video:

Odatv.com

Derek redmond