Aziz Yıldırım konuştu... Kumpasçılar için hesap vakti

FETÖ'nün 3 Temmuz kumpasıyla cezaevinde yatan Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım ve eski yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu, görevini kötüye kullananlar hakkında tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Aziz Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada buradan gelecek parayı Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacaklarını açıkladı.

Aziz Yıldırım konuştu... Kumpasçılar için hesap vakti

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım, eski yöneticiler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu hakkında verilen beraat kararları Yargıtay 5. Dairesi tarafından onanmıştı.

Aziz Yıldırım, Altunizade'de bulunan ofisinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada dikkat çeken açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe Spor Kulübü’nün haklarını savunmak, büyük çınar ağacının tek bir yaprağını bile kaybetmemek uğruna karşımızdaki karanlık koalisyon ile mücadele ederken diğer yandan kendi onur ve şerefimiz için mücadele ettik" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Aziz Yıldırım, FETÖ Terör Örgütü ile mücadelede yanlarında bulunduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra tüm parti liderlerine, milletvekillerine, emniyet ve adalet teşkilatı mensuplarına teşekkür etti.

DAVA AÇILACAK

3 Temmuz süreci boyunca kendisini ve arkadaşlarını itibarsızlaştırma amacıyla yapılmış tüm haksız uygulamalarla ilgili görevini kötüye kullanan herkes hakkında tazminat davası açacaklarını ve gelecek gelirin Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacağını söyleyen Aziz Yıldırım şunları kaydetti:

1) CMK madde 141’de düzenlenen “Haksız koruma tedbirleri (gözaltına alma ve tutuklama) ile alakalı tazminat davaları açacağız. Şahsım, İlhan bey ve Şekip Bey buradan çıkacak tazminatları kuruşuna dokunmadan Fenerbahçe Eğitim Kurumları’na ve Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağız.

2) Daha önce yapmış olduğumuz kumpas suç duyurusu kapsamında haklarında yasal işlem yapılmayan, 3 Temmuz sürecine iştirak etmiş gazeteci, spor yazarı, televizyon yorumcusu, TFF yöneticisi ve çalışanları, İlhan Helvacı, Lütfi Arıboğan, Ebru Köksal, Yunus Egemenoğlu ile UEFA müfettişi Pierre Cornu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma yapılması için yeniden şikayet dilekçesi vereceğiz.

3) 3 Temmuz sürecinde Hakim ve Savcı olarak rol alan kişiler hakkındaki hukuki süreç Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etmektedir. İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay’da dava açılması halinde bu kumpas davasına da müşteki olarak katılacağız ve bu davanın takipçisi olacağız.

4) HMK madde 46’da yer alan “Kayırma veya taraf tutma, yahut taraflardan birine olan kin ve düşmanlık sebebiyle hukuka aykırı bir hüküm veya karar verilmiş olması” ve “Farklı bir anlam yüklenemeyecek kadar açık ve kesin bir kanun hükmüne aykırı karar veya hüküm verilmiş olması” maddelerine istinaden, hakim ve savcıların 3 Temmuz sürecindeki yargılama faaliyetlerinden dolayı (Özellikle yasa dışı dinleme sebebi ile) tazminat davaları açacağız.

38 HAKİM VE SAVCI

Kendisinin ve İlhan Ekşioğlu'nun başvurusu üzerine 3 Temmuz sürecinde görev alan 38 hakim ve savcı hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame düzenlendiğini ve sonucunda 38 hakim ve savcının meslekten ikinci kez çıkarılmalarına karar verildiğini kaydeden Aziz Yıldırım, "Bildiğiniz üzere 3 Temmuz soruşturmasını yürüten firari Mehmet Berk, ifade esnasında, Bursaspor şampiyon olmasa Fenerbahçe Spor Kulübü’ne operasyonun 2009 yılında yapılacağını söylemişti. Savcının bu söylemini kamuoyu ile paylaştım. Hukuk ekibimiz hakim ve savcılar hakkında açılacak davalara çalışırlarken çok önemli bir delile ulaştılar" dedi.

Aziz Yıldırım konuştu... Kumpasçılar için hesap vakti - Resim : 1

Aziz Yıldırım "önemli" olarak değerlendirdiği delille ilgili şunları söyledi:

UYAP FORMATINDA YAZILI

"Bu delil UYAP sisteminden elde edildi. Başka delillere de ulaşıldı ama bugün sadece birini sizinle paylaşacağım. 3 Temmuz yargılamasını yapan, kapatılan İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi’nin UYAP formatında yazılı olan gerekçeli kararı word formatına dönüştürüldüğünde, belgenin hazırlanma bilgileri çıkmaktadır. Buna göre gerekçeli kararın oluşturma tarihi 16 Haziran 2009'dur.

Son değişiklik tarihi 10 Ağustos 2012, son yazdırma tarihi 10 Ağustos 2012'dir. Bu belge, Adalet Bakanlığı elinde olan UYAP sisteminde bu şekilde kayıtlıdır. Bizimkine benzer bir inceleme, Adalet Bakanlığı tarafından yapıldığında bizim elde ettiğimizden daha kapsamlı ve aydınlatıcı delillere kolaylıkla ulaşılabilmesi mümkündür."

TAKIM OTOBÜSÜNE SALDIRI

4 Nisan 2015’te Sürmene’de Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan silahlı saldırının faillerinin bulunmadığına dikkat çeken Aziz Yıldırım, "Camiamızın bu konuda büyük beklentileri vardır. Şampiyonluğumuza mal olan saldırını faillerinin, onları kullananlarının bulunup, söz konusu saldırının bütün boyutları ile aydınlatılması kamuoyu vicdanın rahatlaması için elzemdir. İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere, konuyla ilgili devlet birimlerine çağrımız, bu cinayet girişiminin faili meçhul kalmaması adına gerekli çalışmaları titizlikle yürütülmesi ve konunun tüm yönleriyle aydınlığa kavuşturulmasıdır. Bununla birlikte, şuan devam etmekte olan soruşturmanın akıbetinin de kamuoyuyla paylaşılması gerekmektedir." dedi.

CAS DAVASI NEDEN ÇEKTİRİLDİ

Aziz Yıldırım, dönem içerisinde UEFA yönetiminde bulunan Şenes Erzik ve dönemin TFF Başkanı Sayın Mehmet Ali Aydınlar’a da sorularını iletti.

Aziz Yıldırım şunları sordu;

-CAS davasının geri çekilmesi neden talep edildi,
-Davanın geri çekilme nedeni olarak gösterilen ülke menfaati neydi ve bu menfaat elde dilebildi mi, o süreçte neler yaşandı...

Aziz Yıldırım bu soruların cevaplarının tüm şeffaflığıyla Fenerbahçe Camiası ve kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini kaydetti.

Odatv.com

3 Temmuz Fenerbahçe Aziz Yıldırım