Türkiye gazetesinden Yunan adalarına gidenlere eleştiri

Türkiye gazetesi, bugünkü manşetinde tatil için Yunan adalarına giden yurttaşları eleştirdi...

Türkiye gazetesinden Yunan adalarına gidenlere eleştiri

Türkiye gazetesi, Ankara ile Atina arasındaki siyasi gerilim sürerken Yunan adalarına giden yurttaşları hedef aldı. Manşetinde “Bunu Yunan yapmadı” ifadelerini kullanan gazete, Türklerin Yunanistan’a 1 milyar euro bırakmasından yakındı.

Türkiye gazetesi, bugünkü manşetinde tatil için Yunan adalarına giden yurttaşları eleştirdi.

Ankara ile Atina arasında siyasi gerilime işaret eden gazete, bu sebeple Yunan tarafının Türkiye tatil rezervasyonlarını iptal ettiğini ancak Türklerin aynı şekilde davranmadığını savundu.

Bir kısım “Türk turizmcilerin” ifadelerine yer verilen haberde, “Yunanlar bu konuda daha muhafazakâr. Yaşanan siyasi gelişmelerde hemen aksiyon alıyorlar. Ancak Türkler Yunanistan’a gitmeye devam ediyor” şeklindeki yorumlar aktarıldı.

Haberde, “Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında düşüş yaşanıyor. Ancak Türkiye’de durum farklı. Türkler Yunanistan’a tatil için gitmeye devam ediyor” denilerek, Yunanların ‘daha muhafazakâr’ olduğu iddia edildi.

Türkiye’ye gelen turist sayısında düşüş olduğunun belirtildiği haberde, Yunan turistin gelmeyişinin Türkiye turizmi açısından ‘büyük kayıp olmayacağı’ savunuldu.

Yandaş gazete, Türklerin Yunanistan’a 1 milyar euro bırakmasından yakınarak şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’den Yunanistan’a yılda ortalama 1 milyon Türk turist gidiyor. Pandemi nedeniyle bu rakam 250 bine kadar düşmüştü. Ancak bu yılbaşından itibaren rezervasyonlarda artış gözlemlendi. Yaşanan siyasi gerilim nedeniyle ise rakamlarda düşüş gözleniyor. Yunan tur operatörlerinden rezervasyon iptalleri geliyor. Türklerin Yunan’da yaptığı harcama ise yıllık 1 milyar avro civarında.”

Odatv.com

Yunan