Soner Yalçın’ın gündeme getirdiği raporda neler yazıyor: Gülen tırnak içinde

Gazeteci yazar Soner Yalçın, DSP’den AKP’ye geçen Suat Kınıklıoğlu’nun, Odatv’yi ve gazetecileri fişlediği makalesini gündeme getirdi. O makalede FETÖ için “Gülenciler”, Türk halklarıyla ilişki kurmak isteyenlere “Avrasyacı”, Mavi Vatan’a ise “hayal ürünü” dendi.

Soner Yalçın’ın gündeme getirdiği raporda neler yazıyor: Gülen tırnak içinde

Nazi Almanyası'nın istihbarat kurumu GESTAPO, 1940'larda "Doğu Yabancı Askeri İstihbaratı" kurdu, Sovyetler Birliği içindeki etnik grupları hedef alan bir casusluk ağı yarattı. Bu ağın önemli üyelerinden birisi, Klaus Ritter adlı Nazi subayıydı.

1918 doğumlu Klaus Ritter, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra, birçok Nazi subayı, soykırım sorumlusu ve bilim insanı gibi, ABD’ye göç etti.

GESTAPO ve Doğu Yabancı Askeri İstihbarat ağı ise, CIA’ya katıldı ve ABD istihbaratının bir parçası oldu.

Klaus Ritter, Almanya'ya geri dönüp Alman istihbaratı BND'de çalışmaya başladı. 1953'te, ülkesindeki solcu gazetecileri ve gazeteleri fişleyen bir rapor hazırladı ve CIA'ya gönderdi. Daha sonra 1962'de bir grup NATO'cu iş insanı ve politikacıyla birlikte Uluslararası Politika ve Güvenlik Enstitütüsü olarak bilinen SWP'yi kurdu.

Bu düşünce kuruluşu, Avrupa Birliği’ne ve NATO’ya tavsiyelerde bulundu ve analizler yazdı.

DSP’den AKP’ye geçen Suat Kınıklıoğlu, kökeni Nazilere dayanan SWP’de, Türkiye’deki gazeteleri ve gazetecileri fişleyen bir rapor yazdı. Raporunda Davutoğlu’nu övdü, FETÖ için “Gülenciler” dedi.

TÜRK HALKLARIYLA İLİŞKİ KURMAK İSTEYENLERE BİLE “AVRASYACI” DEDİ

Gazeteci yazar Soner Yalçın’ın bugünkü “Kim bu kişi” başlıklı köşe yazısında gündeme getirdiği Suat Kınıklıoğlu imzalı “Türkiye’de Avrasyacılık” adlı makalede yer alan ifadeler dikkat çekti.

Makalede, Türkiye dışındaki Türk halklarıyla ilişkiler kurmak isteyen MHP ve İYİ Parti bile “Neo-Avrasyacı” olarak tanımlandı. İYİ Parti, Türkiye’nin NATO içindeki rolünü sık sık vurguladığı halde, Suat Kınıklıoğlu tarafından “Hayal peşinde koşan, Turancı, etnik milliyetçi, Orta Asya ile fazla ilgili” gibi etiketlerle itham edildi ve “Avrasyacı” kategorisinde yer aldı.

ODATV, SÖZCÜ, TELE1…

Odatv’yi, Sözcü’yü ve Tele1’i adeta Nazi Klaus Ritter’ın raporundaki gibi fişleyen Suat Kınıklıoğlu, ABD emperyalizmine karşı yazılar yazan ve yayınlar yapan yayın organlarını “Avrasyacı” olmakla itham etti, "laik, ulusalcı, Kemalist, Batı düşmanı ve komplocu" ifadelerini kullandı.

MAVİ VATAN’A AŞAĞILAMA

Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege’deki egemenlik tezi Mavi Vatan için “Avrasyacıların hayal ürünü” ifadesi kullanıldı.

ADETA FETÖ’YE SAHİP ÇIKTI

Suat Kınıklıoğlu, “FETÖ” diyemedi, tırnak içinde “Gülenci” ifadesini kullandı.

Fethullah Gülen’in elebaşı olduğu FETÖ üyelerinin, 2013 sonrasında “suçlandığını” iddia eden Suat Kınıklıoğlu, 15 Temmuz 2016’da “dramatik bir girişimi” sonrasında bütün FETÖ’cülerin tasfiye edildiğini ve ulusalcıların bu tasfiyelerde “kilit rol üstlendiğini” yazdı.

Suat Kınıklıoğlu, "FETÖ gitti, liyakat gitti. İşini düzgün yapabilen yönetici kalmadı" diyerek, kumpas davaları ile TSK'ya ve devlete birçok defa operasyon yapan FETÖ'nün, 2013 öncesinde ülkeyi "başarılı" bir şekilde yönettiğini ima etti.

FETÖ’YE KARŞI ÇIKANLARA “AŞIRI MİLLİYETÇİ” VE “NEO AVRASYACI” İTHAMI

15 Temmuz FETÖ kalkışmasının karşısında duranlara “aşırı milliyetçi” ve “Neo Avrasyacı” ithamında bulunan Suat Kınıklıoğlu, FETÖ’nün tasfiyesi sonrasında “Türkiye’de demokrasinin bittiğini” öne sürdü.

FETÖ’nün 2010 referandumuna ve kumpas davalarına değinmeyen Suat Kınıklıoğlu, ulusalcıların ve “aşırı milliyetçilerin”, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ittifak yaptığını iddia etti.

DAVUTOĞLU’NA ÖVGÜ

DSP’den AKP’ye geçen Suat Kınıklıoğlu, Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde, Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı görevine geldi ve Davutoğlu ile yakın temasta bulundu.

Suat Kınıklıoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu için "Uluslararası ilişkiler gurusu" dedi, "Stratejik Derinlik" kitabını övdü.

Odatv.com

Mavi Vatan FETÖ fethullah gülen Suat Kınıklıoğlu