Sinagog saldırganı kim çıktı

ABD’de gerçekleştirilen sinagog saldırısında yeni gelişmeler yaşanıyor...

Sinagog saldırganı kim çıktı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Texas eyaletinde Beth Israel Sinagogu’nda 4 kişiyi rehin alan saldırganın 44 yaşındaki bir İngiliz vatandaşı olduğunu açıkladı.

FBI, şüphelinin Cumartesi gecesi Teksas Colleyville'deki sinagogdan dört rehinesinin güvenli bir şekilde serbest bırakılmasının ardından öldürülen 44 yaşındaki Malik Faysal Akram olduğunu belirledi.

Saldırganın İngiltere'nin kuzeyindeki sanayi şehri Blackburn'den olduğu aktarılırken aile, zanlının akıl hastalığından muzdarip olduğunu iddia etti.

Reuters’ın haberine göre Philadelphia'da First Lady Jill Biden ile birlikte bölgeye giderken Joe Biden, Teksas, Colleyville'deki rehin alma olayının "bir terör eylemi olduğunu" söyledi. Joe Biden, “Görünüşe göre ilk geceyi bir evsizler barınağında geçirdi” dedi.

ABD'li bir yetkili, ABC News'e verdiği demeçte, saldırganın, askerlere ve FBI ajanlarına ateş etmekten 2010 yılında mahkum olduğu ABD'de 86 yıl hapis cezasını çekmekte olan Pakistanlı sinirbilimci Aafia Siddiqui'nin kardeşi olduğunu iddia etti. Aafia Siddiqui'nin ailesi ise Malik Faysal Akram’ın kardeşi olmadığını açıkladı.

Teksas'taki rehine olayı münferit bir olay gibi görünse de, New York'taki ve ülkenin başka yerlerindeki sinagoglar, güvenliği artırdı ve yetkililer Yahudi karşıtı eylemleri kınadı.

Odatv.com