Saadet Partisi tarih verdi... Aday ne zaman açıklanacak

Saadet Partisi’nin Sözcüsü Birol Aydın, Altılı Masa’nın henüz cumhurbaşkanı adayını açıklamamasına karşı "Seçim sath-ı mailine girdikçe, ısındıkça ocak ayından sonra cumhurbaşkanı adayımız açıklanır" dedi.

Saadet Partisi tarih verdi... Aday ne zaman açıklanacak

Saadet Partisi’nin Sözcüsü Birol Aydın, Altılı Masa’nın henüz cumhurbaşkanı adayını açıklamamasına dair yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan Birol Aydın, "Seçim sath-ı mailine girdikçe, ısındıkça ocak ayından sonra cumhurbaşkanı adayımız açıklanır" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi tarih verdi... Aday ne zaman açıklanacak - Resim : 1

Belirleyecekleri adayın 13’üncü cumhurbaşkanı olacağını söyleyen Aydın, adayı, “Başından itibaren masada liderlerin konuştukları, ortaya koydukları ilkelere ve prensiplere bağlı kalabilecek, samimi, dürüst, ülkeyi ve milleti düşünen, masayla istişareden kopmayan ve kopmayacak olan bir isim” olarak tarif etti.

Birol Aydın şunları söyledi:

Neden erken bir cumhurbaşkanı adayı açıklama ihtiyacı olsun? Biz sıklıkla söylüyoruz. 2024’ün Mart’ında yerel yönetim seçimleri olacak. Cumhur İttifakı buyursun Ankara, İstanbul başta olmak üzere büyükşehir belediye başkan adaylarını bugünden açıklasın. Ya da 2023 milletvekili adaylarını şimdiden açıklasın. Neden açıklamıyorlar? Her şeyin tabi bir süreci var. Seçim sath-ı mailine girmeden Altılı Masa neden cumhurbaşkanı adayını açıklamış olsun? Şubat ayında biz ilkeler düzeyinde mutabık kalacağımızı, önce nasıl yol yürüyeceğimiz hususunda anlaşacağımızı, geçiş sürecini nasıl gerçekleştireceğimizi belirleyeceğimizi söyledik. Bunların sonunda 13’üncü cumhurbaşkanı seçilecek adayı kamuoyuna açıklayacağımızı da söyledik. Kararlı bir açıklamayı yaptık ve bunu devam ettiriyoruz. Bizim “süratle bir cumhurbaşkanı adayını açıklayalım” tartışmasına kendimizi kaptıracak halimiz yok. Seçim sath-ı mailine girdikçe, ısındıkça ocak ayından sonra cumhurbaşkanı adayımız açıklanır.

SORUMLULUĞUMUZ ARTIYOR

-Altılı Masa’nın yaptığı çalışmaları topluma iyi anlatamadığına dönük de eleştiriler kayda geçti. Ki masadaki bazı genel başkanlar da bunu çeşitli açıklamalarında ifade etti. Sizin bu süreçte “hata” yaptığınızı düşündüğünüz bir şey var mı?

Sahadayız. Sahada sadece biz yokuz. Cumhur İttifakı var, başka etkenler var. Her şeye yetişememiş olabiliriz, eksik bıraktığımız noktalar olabilir ama masanın varlığı Türkiye’nin umudu ve ümidi olma hususunda en güçlü şekilde ortada duruyor. Şüphesiz halkımızın hemen şimdi, derhal çözüme kavuşturulmasını arzu ettiği sorunları, problemleri var. Bu kadar hızlı çözüm bekleyen sorunlar karşısında insanların Altılı Masa’dan çok şey beklemiş olmaları, çok şey ummuş olmaları sadece masanın sorumluluğunu artırıyor. Bundan da biz hoşnutuz. Bu endişeleri, acil çözüme kavuşturulacak meseleleri hal yoluna koymak da ancak seçimden sonra görevi devraldığımızda mümkün olacak. Eksiklikler, noksanlıklar olacaktır ama üzerine koyarak gidiyoruz. Her toplantıdan önce masanın dağılacağını söylediler ama her toplantımız bir öncekinden daha güçlü icra edildi. Arada söylenen sözler de sadece işin doğası gereği mayalanma sürecidir.

‘MASAYLA İSTİŞAREDEN KOPMAYACAK BİR İSİM’

Saadet Partisi’nin, 13’üncü cumhurbaşkanı olacağını ifade ettiğiniz masanın adayında kırmızı çizgisi nedir? Bu nasıl bir cumhurbaşkanı adayı olacak?

Bunu tek bir cümleyle ifade etmek pek mümkün değil. Ancak en önemli şey; başından itibaren masada liderlerin konuştukları, ortaya koydukları ilkelere ve prensiplere bağlı kalabilecek, samimi, dürüst, ülkeyi ve milleti düşünen, masayla istişareden kopmayan ve kopmayacak olan bir isim.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı çok konuşuluyor. Henüz net değil fakat siz Kılıçdaroğlu’nun adaylığına nasıl bakıyorsunuz?

Sayın Kılıçdaroğlu’nun makul yaklaşımları, samimi yaklaşımları masanın sürekliliğine büyük bir katkı sağlıyor. Büyük bir dikkatle süreci yürütüyor. Diğer liderler de büyük bir kararlılıkla, sorumluluklarının farkında olarak masanın devamlılığını sağlıyorlar. Kişisel bir kanaatimiz var şüphesiz. Ama cumhurbaşkanı adayını vakti, zamanı gelince masa açıklayacak. Bizim şu ya da bu şekilde rezerv koyma durumumuz söz konusu değildir.

Odatv.com

aday Millet İttifakı altılı masa Birol Aydın saadet partisi