Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Odatv’ye konuştu: Asiltürk’ten sonra Erdoğan ne yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri, “ittifak değişikliği mi?” şeklinde yorumlanan Oğuzhan Asiltürk’ün ölümünden sonra Erdoğan’ın, Saadet Partisi’ne nasıl yaklaşacağı Ankara kulislerinde tartışılıyor…

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Odatv’ye konuştu: Asiltürk’ten sonra Erdoğan ne yapacak

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün cenazesine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Saadet Partisi ile diyalogları devam ettirmek için ayrıca bir taziye ziyaretinde bulunacağı konuşuluyor.

Yapılan anketlerde ciddi oy kaybı gözüken Erdoğan, Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’nda istediğini 8 Ocak 2021’de Cuma namazı sonrasında, “Benim bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada bu terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım” sözleriyle dile getirmişti.

Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra Asiltürk ile yapılan görüşmeler “ittifak görüşmeleri” olarak yorumlandı. Daha sonra, Saadet Partisi içinde tartışma yaratan görüşmeleri Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, “Seçim dönemine kadar ittifak gündemimizde değil” diyerek tartışmayı sonlandırmıştı.

Oğuzhan Asiltürk’ün son olarak Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yılı sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle Kıbrıs’a gitmesiyle ittifak tartışması bir kez daha alevlendi.

ASİLTÜRK’TEN SONRA ERDOĞAN NE YAPACAK

Asiltürk’ün vefatından sonra Erdoğan’ın Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’na katmak için ne yapacağı merak konusu…

Ankara kulislerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi ile diyaloglarını sürdürmek için bir taziye ziyareti hazırlığında olduğu konuşuluyor. Olası ziyarette ise, konuşulacak gündem başlıklarının en başında bir seçim ittifakı olup olmayacağı konusunda Saadet Partisi yetkilileri Odatv’ye açıklamalarda bulundu.

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI ODATV’YE KONUŞTU

Odatv’ye konuşan Saadet Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Erdoğan’ın, taziye ziyaretinde bulunacağı iddiaları ile ilgili olarak, şunları söyledi:

“Erdoğan, cenazede hem aileye hem genel başkanımıza taziyelerde bulundu. Ama henüz bize ulaşan resmi bir ziyaret talebi yok. Kendisi ayrıca bir ziyaret etmek ister mi bilemeyiz, o kendi takdiri. Bizim de parti olarak böyle bir beklentimiz yok. Cumhurbaşkanı bizimle görüşmek istiyorsa randevulaşma yapılır. Biz görüşmemek gibi bir tavır içerisinde değiliz. Herkesle diyalog kapımız açık.”

ASİLTÜRK’TEN SONRA MUHATAP KİM OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, taziye ziyaretiyle Saadet Partisi ile yeni bir diyalog sürecine girmek istediğini ancak Asiltürk’ten sonra muhatabın kim olacağı konusunu da değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, “Erdoğan’ın bizimle görüşmek için taziyeyi bahane etmesi, kendisine de haksızlık olur. Diyalog kurmak isterse taziyeyi bahane etmez. Diyalog kurmak isterse kurabilir zaten. Bunu taziye üzerinden değerlendirilmesini sağlıklı bulmuyoruz. Ayrıca Erdoğan’ın böyle bir düşüncesi var mı bunu bilemeyiz. Bu niyet okumak olur. Ama bir diyalog kurulacaksa muhatap genel başkandır” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN İTTİFAK GÖRÜŞMESİ OLMAZ”

İttifak tartışmaları sürerken Erdoğan’dan gelen ziyaretin bir ittifak görüşmesi olabilir mi sorusunu da yanıt veren Kaya, “Biz parti olarak seçim döneminde ittifakları konuşuruz. Erdoğan da ziyarette bulunacaksa bu bizim açımızdan bir ittifak görüşmesi olmaz. Geldiğinde ülke durumları, vatandaşın dertleri, çözüm yolları konuşulur” dedi.

ERDOĞAN’DAN KARAMOLLAOĞLU’NA TELEFON

Asiltürk’ün cenazesinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cenazeden sonra da bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Odatv’ye konuşan bir diğer Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, telefon görüşmesini doğrulayarak, “Cenazeden sonra ayrıca bir taziye telefonu da oldu. Bütün siyasi liderlerden olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan da telefonla Genel Başkanımız Karamollaoğlu’nu arayarak taziyelerde bulundu” şeklinde konuştu.

Mustafa Kaya ayrıca olası görüşmede ittifak görüşmesinin gündeme geleceği konusunda Saadet Partisi’nin ittifak konusunda tavrının net olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Erdoğan Saadet’i yanında istediğine dair niyetini net şekilde ortaya koymuştu Cuma namazı sonrası bir açıklamasında. Erdoğan’ın yakınlaşma çabası devam eder mi bilemiyoruz. Bizim böyle bir gündemimiz yok. Birisiyle yakınlaşma ya da uzaklaşma çabamız yok.”

Talha Özmen

Odatv.com

Tayyip Erdoğan oğuzhan asiltürk saadet partisi