MOSSAD davasında neler oldu... "Ek gelir olur diye düşündüm"

MOSSAD adına Türkiye'de faaliyet gösterdikleri ve ülke açısından önemli bazı bilgi ve belgeleri elde ettikleri iddiasıyla 16 sanık, hakim karşısına çıktı...

MOSSAD davasında neler oldu... "Ek gelir olur diye düşündüm"

Türkiye’de, İsrail istihbarat servisi MOSSAD ile irtibatlı oldukları ve önemli bilgi ve belgeleri elde ettikleri iddiasıyla 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 16 sanık, hakim karşısına çıktı. Savunmasını yapan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Duruşma, bazı sanıkların savunmalarının alınması dolayısıyla yarına ertelendi.

MOSSAD adına Türkiye'de faaliyet gösterdikleri ve ülke açısından önemli bazı bilgi ve belgeleri elde ettikleri iddiasıyla, ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme’ suçundan 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 16 sanık, hâkim karşısına çıktı. İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya 14 tutuklu sanık ile avukatları katıldı. 2 tutuklu sanık ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

“EK GELİR OLACAĞINI DÜŞÜNEREK KABUL ETTİM”

İsrail gizli servisinin saha sorumlusu olduğu ileri sürülen Ahmed Zaid ile görüşmeleri sonucunda, Türkiye’deki casusluk şebekesinin para transferine yön verdiği ve ‘canlı kurye’ olduğu iddia edilen tutuklu sanık Abdülkadir Barakat, tercüman aracılığıyla yaptığı savunmasında, “Ahmed Zaid ile bir arkadaşımız vesilesiyle tanıştım. Koronadan dolayı işler azalmıştı, kazancım düşmüştü. Ailede sadece ben çalışıyorum. Bana söylenince ek gelir olacağını düşünerek kabul ettim. Ailelere para gönderdiğini düşündüğüm için kabul ettim. Havaleleri, paraları gönderdiği kişilere teslim edecektim. Onunla aramdaki iş tamamen bunun üzerineydi. Ahmet Zaid’le tüm görüşmem sadece havale üzerineydi, onun dışında başka bir görüşmem yoktur ne fazla ne eksik” dedi.

“ÇOK BÜYÜK HATAYA DÜŞTÜM, PİŞMANIM”

Sanık Barakat, savunmasının devamında şunları söyledi:

“Türk emniyeti beni yakaladığında bu havale işlerinin olası bir casusluk şebekesinin işi olabileceğini söylediler. Şahıslarla herhangi bir tanışıklığım yoktur. Türk güçleri beni yakaladığında tüm bilgileri, kimlere gönderdiğimi söyledim. 2015’ten beri Türkiye’deyim. Türk Devletine ve milletine zarar verecek bir şey yapmadım. Daha önce hiçbir davada adım geçmedi. Böyle bir davada adım geçtiği için çok büyük sıkıntı yaşıyorum. Çok büyük bir hataya düştüm bu hatadan dolayı pişmanım. Tahliyemi istiyorum.”

“EĞER GERÇEKTEN BÖYLE BİR ŞEY YAPTIYSAM FİLİSTİN İÇİN HAMAS İÇİN YAPMIŞIMDIR”

Abdelrahman Abunawah da şu savunmayı yaptı:

“Kimseyi zarara düşürecek bir şey yapmadım. Filistin’deyken Hamas ile çalıştım. Hamas, İsrail’den gelen tehlikeler için kurulmuştu. Ölecek olsam bile onlarla çalışmazdım. Eğer gerçekten böyle bir şey yaptıysam Filistin için Hamas için yapmışımdır. Ahmad Zaid ile Filistin'de tanıştım. Orada yaşıyordu. Ne Filistin ne Türkiye hakkında benden bir şey istemedi. Benden Fındıkzade’de bir dükkânın fotoğrafını çekmemi istedi. İstediği şeyleri Hamas için kardeşlerim için yaptım. Görüntüsünü çektirdiği insanların Hamas’ın iç güvenliğinden olduğunu biliyorum ama kim olduğunu bilmiyorum. Benim bu soruşturmaya itirazım yok. Böyle bir olay varsa gerçek hainlerin yakalanması için elimden geleni yaparım.”

Duruşma, diğer sanıkların da savunmalarının alınması için yarına ertelendi.

Odatv.com

mossad dava ajanlık casusluk türkiyede ajanlık sanık israil