Mehmet Ali Çelebi’den açıklamalar

AKP'ye katılacağı iddia edilen Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "Bir partide olup olmamam çok önemli değil. Cumhur İttifakı'nın ülkeyi milli istikamette daha net ve tutarlı götüreceğine dönük görüşüm devam etmektedir" dedi.

Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Millet İttifakı'nı hedef alıp Cumhur İttifakı'nı savunan ifadeler kullandı.

Şu anda Cumhur İttifakı'nın, net ve tutarlı gözüktüğünü öne süren Çelebi, "6+2 masanın orada Abdullah Gül de var. Çıkmaz sokak olduğunu çok önceden söyledim. '6+1 masa çıkmaz sokaktır. Buradan Türkiye'ye hayır gelmez' dedim. Aynı düşüncem devam ediyor. Bir partide olup olmamam çok önemli değil. Şu anki tutumum, Cumhur İttifakı'nın ülkeyi milli istikamette daha net ve tutarlı götüreceğine dönük görüşüm devam etmektedir" diye konuştu.

"GÜÇLÜ LİDERLİK İÇİN..."

Mehmet Ali Çelebi, Cumhur İttifakı'na yakınlığının nedenlerini şöyle sıraladı:

"İl başkanlıklarını PKK'nın askerlik şubesi gibi kullananların bakanlık alacağı denklemlere 'hayır' dediğim için 'Cumhur İttifakı' dedim. FETÖ-PKK devlete çökmesin diye 'Cumhur İttifakı' dedim. İçinde bölücü, yıkıcı unsurlar ve marjinal fikirler barındıran 6+2'li Gül+ HDP, bu denklem kaos ve istikrarsızlık getirir. Dünya büyük kriz ortamlarını beklemektedir. Bu kriz ortamında zaman kaybetmemek, güçlü liderlik için 'Cumhur İttifakı' dedim."

MEMLEKET PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ

Muharrem İnce'nin en yakınındaki isim olan Mehmet Çelebi, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısıydı. Çelebi partisindeki görevlerinden istifa ettiğini açıklamıştı. İzmir Milletvekili Çelebi "Ailemdeki sağlık sorunları nedeniyle parti görevlerimden istifa ediyorum. Memleket Partisi’nin üyesi bir nefer olarak yoluma devam edeceğim. Partiye/yöneticilerimize zarar verecek açıklamalar yapmayalım lütfen. Mücadeleye devam" demişti.

Odatv.com

açıklama mehmet ali çelebi