Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olsun mu anketi: 81 ilde 81 bin kişiye soruluyor

Altılı masa seçim için ilk adımını attı. Bir süredir tartışma konusu olan cumhurbaşkanı adaylığı için harekete geçen masa, 81 ilde 81 bin kişiye “Kılıçdaroğlu aday olsun mu” diye soracak.

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olsun mu anketi: 81 ilde 81 bin kişiye soruluyor

Türkiye 2023 yılının Haziran ayında gerçekleşmesi beklenen genel seçimlere hazırlanıyor.

Geçen Haziran ayında AKP İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhur ittifakının adayı olduğunu açıklamıştı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise; “Beş muhalefet partisinin liderleri teklif ederse Cumhurbaşkanı adayı olurum’’ açıklamasında bulunmuştu.

CHP parti tabanı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını istese de hem parti içerisinde hem de vatandaşlarla yapılan görüşmeler “Kılıçdaroğlu aday olursa seçilebilir mi?’’ sorusunu 6’lı masaya getirdi. Masada bulunan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın teklifi üzerine Area araştırma şirketi 81 ilde 81 bin kişiye “Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olsun mu?’’ Anketleri yapıyor. Anket sonuçlarını değerlendirecek olan 6’lı masa adaylarını anket sonuçlarına göre belirleyecek. Yeni seçim anketleri tek tek açıklanıyor. Son anket çalışmalarında CHP birinci parti olarak AKP’nin önünde yer alıyor olsa da Millet ittifakı ve 6’lı masa Cumhurbaşkanlık seçimini şansa bırakmak istemiyor. 81 İlde 81 bin kişiyle yapılacak anket sonuçları masanın adayını belirleyecek.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ise yöneylem şirketine yaptırdığı anket çalışmasında CHP birinci sıra AKP ise ikinci parti olarak yer alıyor.

Gamze İşler

Odatv.com

kemal kılıçdaroğlu anket cumhurbaşkanı adayı 6'lı masa