Kılıçdaroğlu açıklamasından 10 gün sonra buluştular

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Altılı Masa toplantısı öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek altılı zirve turunu tamamladı. Gültekin Uysal 15 Kasım'da katıldığı bir yayında "Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanabileceğini düşünüyor musunuz” sorusuna; “Düşünüyorum, kazanabileceğini düşünüyorum" şeklinde yanıt vermişti.

Kılıçdaroğlu açıklamasından 10 gün sonra buluştular

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanlarının oluşturduğu Altılı Masa, 28 Kasım tarihinde dokuzuncu kez bir araya gelecek. Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantı öncesi Uysal liderler turunu tamamladı.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ve DEVA lideri Ali Babacan ile görüşen Uysal’ın beşinci adresi CHP Genel Merkezi oldu. Uysal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile toplantının gündemine dair görüş alışverişinde bulundu.

"KILIÇDAROĞLU KAZANABİLİR DEMİŞTİ"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal 15 Kasım'da Karar TV'nin "Bi' Karar Ver" programında Elif Çakır ile Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı.

Gültekin Uysal, “Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili ‘kazanamaz’ yorumlarına nasıl bakıyorsunuz? Kazanabileceğini düşünüyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı vermişti:
"Düşünüyorum, kazanabileceğini düşünüyorum. Ortak bir iradeyle, ortak bir Cumhurbaşkanı adayının ifade ettiğim bir paket programla beraber, ortaya konulduğu takdirde toplumsal mobilizasyonun ben sağlanabileceği kanaatindeyim.

İktidar cenahından bu tür bir propaganda Kemal Bey üzerinde yürütülmek istenebilir. Muhalefetin kendi tartışma zeminlerinde daha net başarı elde edelim, bütün bu arayışlar o kapıyı açık tutmak lazım. İsimler üzerinden bir tartışmaya da gerek yok. Muhalefetin dünle mukayese ettiğimizde, bu manada bir etkin siyasi bir aktörü Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterebileceği çok sayıda insan var."

Odatv.com

kılıçdaroğlu Gültekin Uysal