Karamollaoğlu’ndan İstiklal saldırısı açıklaması: Suriye’den bağımsız düşünülemez

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Taksim patlaması ile ilgili açıklama yaptı. İktidarın dış politikasını eleştiren Karamollaoğlu, “İstanbul'un kalbinde bombalar patlıyorsa, Suriye'ye düşen bombalardan bağımsız düşünülemez” diye konuştu.

Karamollaoğlu’ndan İstiklal saldırısı açıklaması: Suriye’den bağımsız düşünülemez

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Taksim'deki terör saldırısına ilişkin, "İstanbul'un kalbinde bombalar patlıyorsa hala, bunlar Suriye'ye düşen bombalardan bağımsız düşünülemez." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 13 Kasım'da İstanbul Taksim'de gerçekleştirilen terör saldırısını lanetledi, yaralılara şifa, hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Terörün bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, "Terör ile insanlık, şiddet ile vicdan, patlama ile siyaset kelimelerinin aynı cümle içerisinde kullanılır hale gelmesi bile acı vericidir, kabul edilemez bir durumdur." diye konuştu.

Teröre ilişkin meselelere bütüncül bakılarak tedbirler alınması gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu, dış politikada yaşanan en ufak bir zafiyetin, sadece Türkiye'yi değil, bölge ve tüm insanlığı olumsuz etkileyecek gelişmelere sebebiyet vereceğini aktardı.

DIŞ POLİTİKADAN BAĞIMSIZ DÜŞÜNÜLEMEZ

Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Zira terör dış politikadan, adalet, eğitim ve ekonomiden bağımsız düşünülemez. Bu konuların herhangi birindeki zafiyet, bir diğerini etkilemekte; bir yerde yapılan bir yanlış, diğer tüm sonuçları etkilemektedir. Bugün terörü konuşuyorsak, yıllarca evvel yapılan ve bugün hala tekrar edilen hatalar görmezden gelindiği içindir. Bugün canımız bir kez daha yandıysa, 2000'lı yılların başında Irak ve Afganistan'a ABD müdahalesine yeşil ışık yakanların ve BOP'a figüran olanların hatalarının sonuçlarındandır.

İstanbul'un kalbinde bombalar patlıyorsa hala, bunlar Suriye'ye düşen bombalardan bağımsız düşünülemez. İnsanı, eşref-i mahlukat kabul eden inancımız var. Terör ile oy kazanmak veya kaybetmek kelimeleri aynı cümlede yan yana geldiğinde dahi tüylerimiz ürperir. 'Bu saldırı kime yarar?' cümlesini duyduğumuz anda, kan beynimize sıçrar. İnsanların katledildiği bir olay üzerinden seçim hesapları yapıldığında, oy oranları tartıya vurulduğunda hicap duyarız. Biz bu siyasi anlayışı bütünüyle reddediyoruz."

Odatv.com

İstiklal saldırısı Temel Karamollaoğlu