İyi Parti yöneticileri Odatv'ye anlattı: Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş planı

"Millet İttifakı'nın 2023 seçimlerindeki adayı kim olacak?" tartışmaları devam ederken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü...

İyi Parti yöneticileri Odatv'ye anlattı: Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş planı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçen gün bir televizyon kanalında yaptığı "Bunu bir kaç defa daha söyledim ama anlaşılmadı. Burada net bir şekilde açıklayayım. Cumhurbaşkanlığına aday değilim. Başbakanlığa adayım" açıklaması çok konuşulmuştu.

Akşener'in bu açıklamasının ardından gözler isimleri cumhurbaşkanlığı için geçen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylık durumuna çevrildi.

Odatv kulislerde konuşulan iddiaları ve İyi Parti'nin seçim sürecine bakışını İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu ve İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta'ya sordu.

"ADAY BELİRLEME SÖZ KONUSU DEĞİL"

Kulis haberleriyle ilgili konuşan Poyraz, "Aday belirleme söz konusu bile değil. Sayın Genel Başkan'ın açıklamaları tutarlıdır. Bugüne kadar adaylarla ilgili cümle kurmadı. Ayrıca belirtelim bugüne kadar bir aday ismi de söylemedi" ifadelerini kullandı.

"İDDİALAR TAMAMEN YANLIŞ"

Ağıralioğlu ise adaylık meselesiyle ilgili, "Bu iddialar ve bilgiler tamamıyla yanlış. Biz parti içerisinde kim aday olsun diye konuşmuyoruz, sistem konuşuyoruz. Bizim parlamenter sisteme dönmek gibi bir hedefimiz var. Genel Başkan'ın açıklamaları bu konuda çok net. Kendisi şahıslar etrafında tartışılmasın diye 'Ben aday değilim' açıklamasını yaptı" ifadelerini kullandı.

"CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI..."

"Parti içerisinde Yavaş ve İmamoğlu'nun adaylığına sıcak bakılıyor mu?" sorusunu sorduğumuz Ağıralioğlu, "İki isim de CHP'nin belediye başkanı. Biz kim aday olacak tartışmasında değiliz. Kim olursa olsun... Biz cumhurbaşkanı adayını belirlerken önce ahlaki ve sıfatına sonra kim olacağına bakacağız.

"ADAY PARTİ İÇERİSİNDE KONUŞULMADI"

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta ise, "Adaylık meselesi parti içerisinde konuşulmadı" ifadelerini kullandı.

Gürkan Karakullukçu

Odatv.com

iyi parti odatv cumhurbaşkanlığı seçimi gürkan karakullukçu meral akşener Millet İttifakı uğur poyraz Erhan Usta yavuz ağıralioğlu