İYİ Parti ile Saadet Partisi arasında gerginlik… “Siyasi nezaketsizlik…” Konu: İstanbul Sözleşmesi

Altılı Masa'nın ortak mutabakat metninde yer almamasına rağmen kürsüde İstanbul Sözleşmesi'ne dönüleceğini açıklayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale büyük alkış alırken, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, "Olayı siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ortak metnin dışına çıkılmaması lazım" dedi.

Altılı Masa’yı oluşturan partilerin genel başkanları, “Hükümet Programı” olarak bilinen “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ni kamuoyuna açıkladı. Millet İttifakı’nın seçimlerden kazanarak çıkması halinde uygulanacak hükümet programının metninde İstanbul Sözleşmesi’ne yer verilmedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale ise kürsüden İstanbul Sözleşmesi'ne dönüleceğini açıklayarak, "Bütün uluslararası sözleşmelere geri dönüyoruz. Çünkü biliyoruz ki 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır” ifadelerini kullandı.

Özlale’nin İstanbul Sözleşmesi çıkışı salondan büyük alkış aldı.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Metinde yer almayan İstanbul Sözleşmesi’ni kürsüde yaptığı konuşmada dile getiren İYİ Partili Özlale, duygusal davranarak metnin dışına çıktığını söyledi.

Gazeteduvar'a konuşan Özlale, “Metnin dışına çıktığım, kalbimle hareket ettiğim doğrudur. Vallahi pişman da değilim. İstanbul Sözleşmesi yaşatıyor. Metnin dışına sadece cümle olarak çıktım. Metnin ruhunda İstanbul Sözleşmesi’ne geri döneceğimiz yazıyor zaten” diye konuştu.

"SİYASİ NEZAKETSİZLİK"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan ise katıldığı bir canlı yayında, "Altı partinin genel başkanlarının gösterdiği nezaketi yardımcıları tarafından da gösterilmesi gerekir. Bunu bir iş kazası, siyasi bir nezaketsizlik olarak görmek istiyorum. Dikkat etmek lazım. Ortada bir yıllık bir emek var. Komisyonların yıllarca yaptığı bir çalışma var. Çıkıp orada şahsi kanaat ortaya konulamaz. Masanın bileşenlerinin ortak kararı neyse oradan yürümek lazım. Biz nasıl ki İYİ Parti'nin kırmızı çizgilerine nezaket gösteriyoruz, aynı nezaketi onlardan da görmek isteriz" ifadelerini kullandı.

Odatv.com

iyi parti