"İsrail'in verdiği sanılan 20 milyon dolar verilmedi"

İHH üyeleri, Mavi Marmara olaylarının yıl dönümünde Taksim'de "Özgür Kudüs Yürüyüşü" adı altında bir yürüyüş düzenledi...

"İsrail'in verdiği sanılan 20 milyon dolar verilmedi"

İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri, Mavi Marmara olaylarının yıl dönümünde Taksim'de "Özgür Kudüs Yürüyüşü" adı altında bir yürüyüş düzenledi.

Saat 19.00'da Tünel Meydanı'ndan toplanan grup, Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyerek burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kripto FETÖ'cü Cem Küçük'ün Mavi Marmara'da hayatını kaybedenlere "manyak tipler" demesine göndermede bulunarak "Bu yürüyüşü Mavi Marmara şehitlerine Manyak diyenler de izliyor. Siz kimsiniz ki İslamcı adı altında müslümanlara Hakaret ediyorsunuz Küçük adamlar bizim muhattabımız değil" dedi.

Yıldırım ayrıca "İsrail'le masaya oturan aç kalkar İsrail'e güven olmaz. Kudüs meselesi bu dünyanın meselesidir" dedi. Yıldırım, İsrail tarafından yaşanan olayın ardından ödenen 20 milyon dolarlık tazminatla ilgili ise çok tartışılacak iddialarda bulunarak, "İsrail'in verdiği sanılan 20 Milyon dolar da şehit ailelerine ve mağdurlara verilmedi. Bunu da bilin" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Marmara'yla ilgili olarak 2016 yılında, "Siz kalkıp da Türkiye'den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz. Biz zaten oraya gerekli yardımı Gazze'ye bugüne kadar hep yaptık yapıyoruz" demişti.

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği'nin Twitter hesabı üzerinden paylaştığı Yıldırım'ın açıklaması şu şekilde:

"İsrail'in verdiği sanılan 20 milyon dolar verilmedi" - Resim : 1"İsrail'in verdiği sanılan 20 milyon dolar verilmedi" - Resim : 2"İsrail'in verdiği sanılan 20 milyon dolar verilmedi" - Resim : 3"İsrail'in verdiği sanılan 20 milyon dolar verilmedi" - Resim : 4

Odatv.com

ihh yürüyüş taksim açıklama tazminat arşiv