Her şey Sedat Peker'in iddialarından sonra başlamıştı... Mehmet Ağar'dan flaş açıklamalar

Eski İçişleri bakanı Mehmet Ağar, Azeri gazeteci Eynulla Fatullayev’e yaşananlara dair ve Mansimov ile aralarında geçenlere ilişkin konuştu...

Eski İçişleri bakanı Mehmet Ağar, Azeri gazeteci Eynulla Fatullayev’e son dönemde Azeri iş admaı Mübariz Mansimov’un kendisi ile ilgili sözlerine de yanıt verdi. Ağar, Mansimov için, “Bizim meselelerimiz ciddi meselelerdir. Devletin meseleleridir. Milletin meseleleridir. Boş boş şeyler konuşuyor” dedi.

Tartışmalı süreç Sedat Peker’in yaptığı açıklamaların ardından başladı.

Ağar'ı, FETÖ davasında ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding'in sahibi Mansimov'a "kumpas kurmakla" suçlayan Sedat Peker'in iddiasına göre Mehmet Ağar, Mansimov'u tehdit ederek Bodrum'daki Yalıkavak Marina'ya el koymuştu.

Ağar da Marina ile ilgili yaptığı açıklamada "Ben olmasam mafya çökerdi" ifadesini kullanmıştı. O sırada Ağar Bodrum Yalıkavak'ın yönetim kurulu başkanı, oğlu AKP Millletvekili Zülfü Tolga Ağar ise yönetim kurulu üyesiydi.

Son olarak geçen Mart ayında Independent Türkçe’den Can Bursalı’ya konuşan Mansimov ise “Mehmet Ağar'la ilişkiniz neden bozuldu?” sorusuna ise, "Devam etmek istemedim, yanımda istemedim, ayrıldı" yanıtını vermişti.

"Ben Mehmet Ağar'ı milliyetçi biliyordum" diyen Mansimov, "Daha doğrusu birileri beni tanıştırmıştı zamanında. O günler de en kötü günleriydi, soruşturma geçiriyordu. Davaları sürüyordu. Milliyetçi olarak destek olmaya çalıştım. Başka bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı.

MEHMET AĞAR KONUŞTU

Eski İçişleri bakanı Mehmet Ağar, Azeri gazeteci Eynulla Fatullayev’e yaşananlara dair ve Mansimov ile aralarında geçenlere ilişkin konuştu.

“İyi kötü bir ekmek tuz yemişiz biz böyle bir kahpelik yapmayız. Kimsenin arkasından da konuşmayız. Konuştuklarının hepsi yalandır aşağı yukarı” diyen Mehmet Ağar, “Bir tanesine cevap vereyim” ifadeleriyle şunları söyledi:

“Diğerlerini ciddiye bile almıyorum. Ben cezaevinde yatarken cezaevine helikopter pisti yaptırdığımı söyledi. Onu yaptıran o dönem ki Nazilli Belediye reisidir. Bugün de MHP Aydın İl Başkanıdır. Hangi bir yalanını söyleyeyim çok. Onun için bana yakışmaz. Çünkü onun düştüğü seviyeye düşmek bizim işimiz değil. Kendi kendine konuşuyor. Bizim meselelerimiz ciddi meselelerdir. Devletin meseleleridir. Milletin meseleleridir. Boş boş şeyler konuşuyor.

Odatv.com

Mübariz Mansimov sedat peker mehmet ağar