Halk olanlardan habersiz

Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, "Halkımız 28 Şubat liderler toplantısından yeterince haberdar olmamış görünüyor. Yeni bir girişimin iletişimi kendisi kadar önemlidir" yorumunu yaptı...

Halk olanlardan habersiz

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderleri, ilk görüşmelerinin ardından mutabık kaldıkları Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini 28 Şubat'ta kamuoyu ile paylaştı. Metropoll Araştırma, Mart ayında yaptığı ankette, seçmene söz konusu toplantıdan haberdar olup olmadığını sordu.

Buna göre, katılımcıların yüzde 53,7'si haberdar olduğunu söylerken, yüzde 46,3'ü de haberdar olmadığını söyledi.

Parti tabanlarına bakıldığında ise AKP seçmenin yüzde 52,2'sinin, MHP seçmeninin de yüzde 42,4'ünün toplantıdan haberdar olmadığı görüldü.

CHP tabanında ise haberi olmayanların oranı yüzde 40,2 olurken, bu oran İyi Parti'de yüzde 24,3; HDP'de yüzde 48,3; SP'de yüzde 50; DEVA'da yüzde 41,4 oldu.

Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, "Halkımız 28 Şubat liderler toplantısından yeterince haberdar olmamış görünüyor. Yeni bir girişimin iletişimi kendisi kadar önemlidir" yorumunu yaptı.

İşte o sonuçlar:

https://www.gercekgundem.com/images/posts/202203/356669_786x882.jpg

Odatv.com

güçlendirilmiş parlamenter sistem metropoll Özer Sencar