Günün polemiği… TELE1 ve HalkTV arasında

Halk TV programcısı Levent Gültekin, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ı hedef aldı. Merdan Yanardağ, Levent Gültekin’in hedef alan sözlerine yanıt verdi...

HalkTV'de program yapan Levent Gültekin, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Cumhurbaşkanlığı kriterleri hakkındaki açıklamasını hedef alarak bir elin Demokrat Parti Lideri’ne bu sözleri söylettiğini iddia etti.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Levent Gültekin’in DP Lideri hakkındaki sözlerine eleştiri getirdi. Levent Gültekin, gelen eleştiriler üzerine Merdan Yanardağ’ı ve TELE1’i Halk TV’de hedef aldı. Merdan Yanardağ, Gültekin’in hedef almasına 18 Dakika programında cevap verdi.

Merdan Yanardağ şunları söyledi:

“Levent Gültekin çok önemli biri değil. Siyasal islamcı biri. Sonuçta Abdullah Gül’ü Millet İttifakı’nın adayı yapmaya çalışan biri. Halk TV’de yayın yapan Levent Gültekin, Gültekin Uysal’ın attığı tweeti uygunsuz bir dille değerlendirdiği için cevap verdi. Tuhaf bir saldırı yapmış. Öncelikle belirteyim. TELE1 adlı sosyal sorumluluk girişiminin lideriyim sadece. Genel yayın yönemeniyim. Burası ticari bir kuruluş değil. Kendi çalıştığı yer ticari bir yer olabilir ama ben bir patron değil gazeteciyim. Burada gazeteciler arasında ilişkiler var.

“MUHAFAZAKAR CAMİA ADINA BİR TAKIM OPERASYONLARIN ARACIYSANIZ BUNA İZİN VERMEYİZ”

Levent Gültekin, muhafazakar camiayı terk ettiği için hakaret ettiğimi söylemiş. Ben hakaret etmem eleştiririm sadece. Çok özgürlükçü gerekçelerle liberal bir perspektiften muhafazakar camia adına bir takım operasyonların aracıysanız biz buna izin vermeyiz. Burada TELE1 var. Halk TV, RTÜK ceza verdiği zaman TELE1’in adını geçirmek gibi gazetecilik kuralını yerine getirsin yeter.

Şimdi Gültekin şöyle söylemiş, ‘bir kanal bizi hedefe koydu. beni koyabilirler ben alışığım o kanalın patronu 10 yıl önce yazmaya başladığımdan beri hakaret ediyor’. Levent Bey kimseye hakaret etmedim. Ben gazetecilik terminolojisi içerisinde eleştiririm hakaret etmem. ‘Onunla ilgili tek bir olumsuz cümle kurmadım’ demiş. Benim derdim benimle iyi geçinip geçinmemeniz değil. Derdim sizin üstlendiğiniz misyon. Bir süredir Abdullah Gül’ü ısıtıp ıstıp ekrana getiriyorsunuz. Niye Gültekin Uysal’ın tweettini eleştirdiniz? Uysal, 20 yıllık AKP iktidarının sorumluluk almamış bir aday dedi. Bu 20 yıllık AKP iktidarında en önemli sorumluluk alan Abdullah Gül’dür. Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçildikten sonra devletin fethini tamamladılar. Devleti ele geçirip onu dönüştürmeye başladılar. Geri çevirdiği bir yasa yok. Siz ekranlarda Cumhurbaşkanı adayı olarak sunduğunuz andan itibaren eleştirdik. Ne zaman gündeme getirirseniz eleştireceğiz buna izin vermeyeceğiz ve buna geçit vermeyeceğiz. Bizde hakaret yok. Fikriniz varsa ortaya koyarsınız tartışırız. Bizi sağcı bir adaya mahkum edecek Cumhuriyet düşmanı İslamcı Muhafazakar bir adaya razı edecek bir tezgah var. Siz bu tezgahın parçası gibi duruyorsunuz. Değilseniz söyleyin. Nedeni şu bizi iki islamcı iki cumhuriyet düşmanı aday arasında tercihe zorlamayın. Fransa’da iki sağcı aday arasında insanları zorluyorlar. Benzer bir tezgah var burada. Halk TV nerede bunun bilmiyorum. Halk tv’yi bir kenara bırakalım. Ama sizin işlevisiniz bu.

“SENİN GİBİ BİR SİYASAL İSLAMCI BU CAMİAYA BU TOPLUMA DERS VERMEYE KALKMAYACAK”

Neden Levent Gültekin’in tweetine öyle saldırdınız? ‘Fındık kadar beyni olsa’ diye hakaret ederek değerlendirdiniz. Orada iki şey söylüyor. Cumhuriyet’i yeniden ihya edecek yeteneğe sahip olmak ve 20 yıllık AKP iktidarında sorumluluk almamış olmak. Biz buna imzamızı atarız. ‘Ben muhafazakar kesimi ulaşmak için Erdoğan’ı eleştirdiğim için TELE1’in patronunda dayak yedim’ demiş. Evet o kişi ben oluyorum. Bu girişimin başındayım ama burası bir gazeteciler girişimdir. Çalıştığınız kapitalist işletmelerle kar amaçlı kuruluşlara patronların gözünün paradan başka bir şey görmediği medya kuruluşları ile burayı karıştırmayın. Burası bir sosyal sorumluluk girişimidir. Burası ticari bir kuruluş değildir. TELE1 halkın desteği ile ayakta. Emin olun siz ve sizin gibiler İslamcı Erdoğan’ın karşısına yine o tarihin parçası olan birini çıkarmak istediğinde buna karşı koyup eleştireceğiz. Gazetecilik terminolojisi içinde yapacağız. Ben dayak atmadım ama tartıştım ve tartışmaya devam edeceğim. Gültekin diyorki AKP’den ayrılan seçmen Millet İttifakı’na gelmesin diye çaba sarf ediyormuşum. Ayıptır burada yalan söylemeyeceksiniz. İftira atmayacaksınız. Senin gibi bir Siyasal İslamcı bu camiaya bu topluma ders vermeye kalkmayacak.

“BIRAKIN BU TERBİYESİZLĞİ VE PALAVRAYI. ADAM GİBİ TARTIŞIN BİZİMLE”

Oradan kopmuş olman iyi bir gelişme belki. TELE1 AKP’den ayrılan seçmen gelmesin diye uğraşıyormuş. El insaf ya TELE1 izleyenler bizim ne için uğraştığımızı bilir. Bu iftira bu demogoji bu çapsızlıktır bunu yapmayacaksınız. Böyle bir çapsızlıkla benimle tartışamazsınız. Bu bir yalan. AKP’ye oy veren seçmenin AKP’den kopmaması için yaptığımız bir hareketi örnek gösterin TELE1’in anahtarını size teslim edelim. Halk TV neresinde bunun bilmiyorum. Halk TV muhalafet alanında bağımsız bir medya kuruluşu destekliyoruz. RTÜK ceza verdiği zaman dayanışma için ekran kararttık.

‘Eğer AKP’li siyasetçileri koruyor olsaydım Soylu’nun karşısına ben çıkardım’ demiş. Biz Soylu’nun karşısına çıktık bütün sorularımızı sorduk. Bırakın bu terbiyesizlği ve palavrayı. Adam gibi tartışın bizimle. Sizin tartışacak çapınız yok. Böyle iftiralar böyle belaltından vurmaya çalışan ucuz polemik dili ile bizimle tartışamazsınız. Terbiyenizi koruyacaksınız. Çıktık sorularımızı sorduk. Belgeler orada yazılanlar orada. Siyasal islamcı kökenden geliyorsunuz kimse için ayıp değildir bu ama sanki değişmiş gibi davranıp bize yeniden İslamcı ve Cumhuriyet düşmanı bir adayı pazarlamaya kalkmayacaksınız. Halk TV’de buna alet olmamalı. Tartışmayı belki bir nezaket içinde yürütmekte yarar var. Bir AKP’liyi bize aday olarak sunmayın. Bir daha Ekmeleddin İhsanoğlu faciası yaşanmamalı diye uğraşıyoruz. Biz geçit vermeyeceğiz. Nezaketinizi koruyun medeni insanlar gibi tartışalım.”

LEVENT GÜLTEKİN NE DEMİŞTİ

Halk TV’de yayınlanan programda konuşan Levent Gültekin, “Şu anda bir el Davutoğlu’nu ve Babacan’ı Millet İttifakı’ndan uzaklaştırma operasyonu yapıyor. Bunu kimin yaptığını biliyorum. Hem de o masada kimin yaptığını biliyorum. Nerelere gidip Davutoğlu ve Babacan’ın aleyhine konuştuğunu, hain söylediğini biliyorum. Burada bir oyun var. Güğltekin Uysal, 60 bin oyla konuşacak hadde sahip değil. O masadakiler de biliyor bunu. Kemal bey de biliyor bunu” demişti.

Abdullah Gül’e yönelik Atatürkçülerin eleştirilerinin yanlış olduğunu savunan Gültekin, “Abdullah Gül’e Atatürk düşmanı demek çok büyük ayıp ve haksızlık. Atatürk düşmanı bir adamla ben oturup konuşmam. O adamla yan yana selam vermem” demişti.

Odatv.com

tele1 Halktv merdan yanardağ levent gültekin