Fatih Erbakan Odatv’nin sorularını yanıtladı: Cumhur İttifakı’na girecek mi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP ve Cumhur İttifakı ile bir araya gelme iddialarına ilişkin olarak, Odatv’nin sorularını yanıtladı…

Fatih Erbakan Odatv’nin sorularını yanıtladı: Cumhur İttifakı’na girecek mi

Ölümünden önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile sık sık bir araya gelen Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, siyaset kulislerinde “Saadet Partisi, Cumhur İttifakı’na mı kayıyor?” sorusunun yankılanmasına sebep olmuştu. Asiltürk’ün hayatını kaybetmesinin ardından ise Erdoğan’ın, Milli Görüş seçmenini kendi tarafına çekmek için hangi hamleyi yapacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

ERDOĞAN ROTA MI DEĞİŞTİRDİ

Milli Görüş seçmenine yakınlaşmak için Saadet Partisi ile bir temasa geçileceği konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun açıklamalarından sonra rota değiştirdiği ve Necmeddin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın kurduğu Yeniden Refah Partisi’ne yöneleceği kulislerde konuşulmaya başladı.

ERBAKAN ODATV’YE KONUŞTU

Odatv’ye konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP ve Cumhur İttifakı ile bir araya gelme iddialarına ilişkin olarak, “AKP’den bize resmi bir yanaşma olmadı ama kulisler, abilerimiz, büyüklerimiz bu konuda telkinlerde bulunuyor ancak resmi bir görüşmemiz olmadı. Bizim de tavrımız, çizgimiz bellidir. Biz Yeniden Refah olarak seçimlere tek başımıza gireceğiz Bir görüşme, yaklaşma olsa da cevabımız nettir” diye konuştu.

3 PARTİ ARASINDA MİLLİ GÖRÜŞ KAVGASI

Özellikle son dönemlerde AKP’nin sıklıkla Milli Görüş davasını dile getirmesi ve sahiplenmek istemesi hakkında da konuşan Fatih Erbakan şu ifadeleri kullandı:

“Rahmetli Erbakan Hoca’nın bir sözü vardı. ‘Bir gün herkes Milli Görüşçü olacak’ diye. Şimdi yavaş yavaş bütün partiler bu çizgiye gelmedi başladı tabi ama burada önemli olan söylem değil. Partilerin icraatlarına bakacak seçmen. Milli Görüş prensiplerine kim daha uygunsa zaten ortaya çıkacak. Ama AKP’nin uygulamalarına baktığınızda Milli Görüşle bir araya getirmek mümkün değil.

AKP, 18-20 sene önce kendileri ifade etmişti. Milli Görüş’ten biz ayrıldık diye. İcraatları da bunu kanıtlıyor.”

“SAADET PARTİSİ’NİN PROPAGANDASIYDI”

Yeniden Refah Partisi’nin kurulduğu dönemlerde konuşulan “Erbakan, Cumhur İttifakı’na girecek” sözlerinin Saadet Partisi’nin bir propagandası olduğunu söyleyen Fatih Erbakan, “Bu konuda aslında biraz Saadet Partisi’nin de etkisi oldu. ‘Bunlar bizden koptu, Tayyip Bey kurdurdu partiyi’ şeklinde. Ama onun bir aslı yoktu tabi. Vakıf döneminde bir açıklamamız çarpıtıldı, ‘Cumhur İttifakı’na oy verin şeklinde’ böyle bir durum söz konusu değil tabi. Biz sadece doğruya doğru, yanlışa yanlış dedik. Partiyi kurduğumuz günden beri tüm eleştirilerimizi yapıyoruz” dedi.

KIBRIS’TA BİR ARAYA GELDİLER

Son olarak Kıbrıs’ta bir araya gelen Asiltürk, Erdoğan ve Erbakan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. Yılı için düzenlenen törenleri izlemişlerdi. Saadet Partisi’nden ayrıldığı 2014 yılından beri Asiltürk ile ilk kez yan yana gelen Fatih Erbakan, aralarında geçen konuşmayı da Odatv’ye anlattı.

Siyasi bir görüşme olmadığını söyleyen Erbakan, “Oğuzhan Bey ile Kıbrıs’ta yan yana geldiğimizde kısa bir sohbet oldu. Bu sohbette de Kıbrıs’ta o dönem yaşananları konuştuk. Bir kırgınlık da yoktu aramızda. Sıcak bir sohbet oldu kendisiyle aramızda. Onunla da bir siyasi konuşmamız olmadı. Tören haricinde herhangi bir özel görüşmemiz de olmadı ne Tayyip Bey’le ne de Oğuzhan Bey’le” İfadelerini kullandı.

“AKP’DEN ÜMİT YOK”

“Olası erken seçimlerde veya 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı içinde olacak mısınız?” sorusuna “Bizim için ilkeler önemli. Milli Görüş’ün ilkeleri vardır. AKP bu ilkelerden oldukça uzak, bu çizgiye gelmediği sürece uzlaşmamız zordur. 19 senedir uygulamaları ortada. Bu sebeple Cumhur İttifak’ında olmak konusunda ümit yok” diyerek yanıt veren Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, Millet İttifakı ve Saadet Partisi ile bir ittifak içinse “Diğer tarafta, Millet İttifakı’nda da sıkıntılar olacak. Bu sebeple tek başımıza olmak faydalı olacak.”

“AKP’DEN KOPAN SEÇMEN BİZİ TERCİH EDİYOR”

Yapılan son anketlerde de görülen AKP’deki oy kaybını da değerlendiren Fatih Erbakan, AKP’nin kaybettiği seçmenin kendi partilerine geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“AKP’den kopan milli görüş kökenli seçmen özellikle Refah Partisi’nden AKP’ye yönelmiş olanlar Saadet Partisi’ne geri dönmekte şüphe yaşıyorlar bulundukları konum itibarıyla. Millet İttifakı’nda içlerine sinmedikleri durumlar oluşabiliyor.

Bizim son zamanlarda partimize katılanlar, yeni üyelerimizden yüzde 60 hatta bazı bölgelerde 70’i AKP’den kopan vatandaşlarımız. Gelenler de bize açıkça uyarıda bulunuyor, ‘Biz zaten AKP’den kopup geldik, eğer Cumhur İttifakı’na girecekseniz biz niye geldik?’ diyerek. Cumhur İttifakı’na tepkilerini koyuyorlar.

Tabi o tepkiyi diğer tarafa da koyuyorlar, Saadet Partisi’ne gösterilen tepki… Bize ‘Onlar gibi olmayın, orada bir doku uyuşmazlığı var’ diye. Bunlara bakınca da bize kendi başımıza ilerlemekten başka çare kalmıyor. Bizim için en avantajlı olan bu durum oluyor.”

Talha Özmen

Odatv.com

Fatih Erbakan AKP Yeniden Refah Partisi cumhur ittifakı