Erdoğan'ın o fotoğrafını gösterdi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın 'muhafazakar devrimci' tabirini değerlendiren Öztrak, Erdoğan'ın eski bir fotoğrafını göstererek "Şu fotoğrafa bir bakın. Boğazında balıkçı yaka kazak. İsviçre Alplerinde, Davos'un otel odalarında, Soros'un masasında yanında rüşvetten aklanmamış makaracı eski Bakanı. Sevsinler sizin devrimciliğinizi" dedi.

Erdoğan'ın o fotoğrafını gösterdi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı yaptı. Gündeme ilişkin konular hakkında açıklama yapan Öztrak, Erdoğan'ın 'muhafazakar devrimci' tabirine Erdoğan’ın eski bir fotoğrafını göstererek şu cevabı verdi:

“Şu fotoğrafa bir bakın. Ağızlarından muhafazakârlık düşmeyenlerin ecdadın emanetine yandaşa rant için, doların yeşili için hiç çekinmeden nasıl ihanet ettiklerini görün. Bu mudur sizin muhafazakârlığınız? Bu mudur sizin yerliliğiniz, milliliğiniz? Bu milletin iffetli analarına küfreden densizlere ceza yerine, ihaleler yağdırdınız.

Milletimiz ülkeyi yönetenlerin öz evlatlarına, ‘Evdeki dolarları sıfırla' talimatı verdiklerini sizin döneminizde duydu, işitti. Bakan çocuklarının evlerinden çıkan çifter çifter kasaları, para sayma makinelerini, milletimiz sizin döneminizde gördü.

Kendi günahlarına, öz evlatlarını ortak eden siyasi babalara, milletimiz bu dönemde şahit oldu. Siz, bu ülkede, ortak aile değerlerimizi, ortak ahlaki değerlerimizi bitirdiniz. Siz hangi muhafazakârlıktan söz ediyorsunuz? Bunların muhafazakârlıktan anladığı dolarları toplayıp ABD'de Muhammed Ali'nin çiftliğine ve Manhattan'da gökdelenlere yatırmaktır.

"SEVSİNLER SİZİN DEVRİMCİLİĞİNİZİ"

Devrimcilik meselesine gelirsek. Bazen bir karelik fotoğraf bin sayfalık söze bedeldir. Muhafazakârlığı doların yeşiliyle sınırlı olanın devrimciliği de olsa olsa Soros'un renkli devrimciliği olur. Allah aşkına! Şu fotoğrafa bir bakın. Boğazında balıkçı yaka kazak. İsviçre Alplerinde, Davos'un otel odalarında, Soros'un masasında yanında rüşvetten aklanmamış makaracı eski Bakanı. Sevsinler sizin devrimciliğinizi.

Bu toprakların görüp yaşadığı en büyük devrim, Cumhuriyet ve onun devrimleridir. Ama AK Parti'nin önde gelen siyasetçileri hala Cumhuriyetle, Cumhuriyet devrimleriyle kavgalı. Grup Başkanvekiliniz Mahir Ünal'ın; ‘Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hâsılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” sözlerini, nereye koyalım?

Hangi devrimciliğe dâhil edeceğiz. Teamüllere göre, parti Genel Başkanının, parti Sözcüsünün, Grup Başkanvekillerinin sözleri, partiyi bağlar. Bu sözler Erdoğan'ı da bağlar. Erdoğan çıksın, bu sözlerin neresinde olduğunu millete bir söyleyiversin. Bu, sizin ve partinizin resmi görüşü müdür?

Odatv.com

devrimci cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Faik Öztrak AKP CHP