Erdoğan "faiz" dedi olanlar oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir'de toplu açılış töreninde konuştu. Ekonomi programından geri dönmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, "Bu faizler düşecek, düşecek" dedi. Dolar/TL kuru bu açıklamanın ardından 12.64'e kadar tırmandı.

Erdoğan "faiz" dedi olanlar oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir'de toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan konuşmasında faiz vurgusu vardı. Güne 12.05 ile başlayan dolar/TL kuru, Erdoğan'ın konuşmasıyla beraber 12.64'ü gördü...

Erdoğan'ın konuşmasından ilgili bölüm şöyle:

"AK Parti'nin tek başına iktidarına kadar Türkiye ekonomik olarak ithalata dayalı modellere mahkum edildi. Bugünlerde CHP ekibi ülke yandı bitti diye ortalığı birbirine katıyor. CHP'nin iktidarda olduğu dönemde gecelik yüzde 7500'leri bulan faizleri gördü mü? Bunun altından kim kalkar? İşsizliğin can yaktığı, başbakanlığın önüne yazarkasa fırlatıldığı sıkıntılı günleri yaşadı mı?

Bu ülke onların döneminde tefecilerin yağmaladığı krizlere maruz kaldı mı? Bu ülke onların döneminde bankaların içlerinin boşaltılarak ihanetler gördü. Biz onlardan böyle bir Türkiye devraldık. Milletimizin refahını artıramazsak kazanımlarımız kalıcı olmaz. İktidara gelir gelmez gelişmekte olan ülkelere karşı kullanılan IMF reçetelerini kenara bıraktık. IMF'yi bu ülkeden kim çıkardı?

CHP'nin parti sözcüsü IMF ile el ele kol kola geziyor. Onlar IMF'nin dilinden anlar. Biz ise 23.5 milyar dolar borç vardı, parasını ödedik gönderdik. Merkez Bankası'nın döviz rezervi neydi? 27.5 milyar dolar. Şimdi 127,5 milyar dolar. Nereden nereye? Biz ne zaman IMF ile yeniden anlaşma yapmayacağımızı belirttik o günden beri boş durmuyorlar. Biz dünya 5'ten büyüktür diyoruz ya, ekonomide de aynısını söylüyoruz. Ülkemizdeki mandacı siyasetçiler var güçleriyle üzerimize geliyorlar. Bizi ekonomi programımızdan geri döndüremeyecekler.

Dün faizleri 7500'lere çıkaranların kanun çıkartın faizleri yüzde 1'e indirin... Kim diyor bunu, Bay Kemal. Bir gün bunu söylüyorsun bir gün faizleri yükseltin diyorsun. Yemezler. Bu faizler düşecek, düşecek. Biz yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz.

Yaptığımız şey Amerika'yı yeniden keşfetmek değil, yeni bir yol haritası çizmektir. Ülkenin felaketinden siyasi çıkar devşirmeye çalışıyorlar. Döviz kuru üzerinden karanlık senaryolar üretmek için çırpınıyorlar.

Yüksek faizmiş, düşük kurmuş, IMF reçetesiymiş bunların hiçbiri bizim için insanımızın işinden aşından önemli değildir. Kendi mandacı ekonomi politikalarının batışına ağıt yakıyorlar. Ellerindeki tüm silahları devreye soktular. Türkiye 70'lerin 90'ların Türkiye'si değil. Atılan her adımın bir bedeli var.

Bugün faiz, kur, enflasyon üzerinden ahkam kesenlerin yarın havaya bakıp ıslık çalarak başka mecralara yelken açacaklarından kuşkunuz olmasın. Bunlar, dün İstanbul Boğazı'na yapılan her köprüye karşı çıkıp sonra ilk kullanan kişilerdir."

Dolar/TL kurunun gün içindeki değişimi:

Erdoğan "faiz" dedi olanlar oldu - Resim : 1

Odatv.com

dolar faiz Erdoğan