"Cumhuriyet dilimizi yok etti" diyen AKP'li Mahir Ünal'a kötü haber... Belçikalı dil bilimci öve öve bitiremedi

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın, "Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir." şeklindeki sözlerinin ardından Dilbilimci Prof. Dr. David Cutchell'in Türkçe ile ilgili sözlerini akıllara getirdi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate yani dile dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi MAO’nun Çin’de yaptığı kültürel devrimdir ve o da dile dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir." ifadelerini kullandı.

İşte o sözler:

Mahir Ünal'ın bu sözleri tartışma yaratırken 50 dil bilen Belçikalı Dil Bilimci David Cutchell'in Türkçe ile ilgili sözleri akıllara geldi.

Selçuk Şirin'in Youtube kanalına konuk olan Cutchell, "50 civarında dil bilirim. Bu diller arasında Türkçe öyle farklı bir dildir ki, 100 yüksek matematik profesörü bir araya gelerek Türkçe’yi yaratmışlar sanki. Az kelimeyle çok şey anlatan iktisatlı dildir. Benim dilimde 3, Türkçe'de tek ek var." dedi.

Odatv.com

türkçe david cutchell Mahir Ünal