Çok konuşulacak açılış karesi… Birlikte uçtular

Rize-Artvin Havalimanı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de katılımıyla açıldı. Açılış öncesinde ise Süleyman Soylu’nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile aynı uçakta yolculuk yaparak poz vermesi dikkat çekti.

Çok konuşulacak açılış karesi… Birlikte uçtular

Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Açılış törenine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de onur konuğu olarak katıldı.

İLGİLİ HABER İÇİN:

­- Bu haberi okuyunca Erdoğan'ın gözleri dolacak… Aliyev'in duygusal isteği

AÇILIŞA DAMGA VURAN FOTOĞRAF

Açılışa katılmak üzere Ankara’dan Rize’ye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla açılış gününe damga vurdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yolculuk yapan Süleyman Soylu, uçaktan poz verdi.

Fotoğrafta MHP Lideri Bahçeli’nin arkasında yer alan Soylu paylaşımına, “Milletimizin bir gurur gününe, bir muştusuna, Rize Havalimanı'nın açılışına, Ankara'dan Rize'ye Sn. Büyüğümüz MHP Gn. Bşk. Dr. Devlet Bahçeli, BBP Gn. Bşk. Sn. Mustafa Destici, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi, Celal Adan Bey ve arkadaşlarımızla gidiyoruz. Hayırlı olsun” notunu düştü.

İşte o paylaşım:

Çok konuşulacak açılış karesi… Birlikte uçtular - Resim : 1

SOYLU’YA SAHİP ÇIKMIŞTI

Sedat Peker, çektiği videolarla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında ağır suçlamalarda bulunmuş, ilk tepki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelmişti. Soylu, kendi partisinden göremediği desteği Bahçeli'den bulmuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, o dönem grup toplantısında yaptığı konuşmada Sedat Peker'in eleştirdiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya destek çıkmış, Bahçeli, "Soylu yalnız değildir. Hiç kimse boynuna tasma geçiremeyecektir." İfadelerini kullanmıştı.

İLK İNİŞİ ERDOĞAN VE ALİYEV YAPTI

Rize’ye 34, Hopa’ya 54, Artvin’e 125 kilometre uzaklıkta olan Pazar ilçesindeki havalimanına ilk inişi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in uçakları yaptı.

“UÇAKLAR BOŞ GİDİP GELİYOR”

Açılış töreninde konuşan Erdoğan, “5 yılda 4,4 milyar liralık yatırımla tamamlanan Rize – Artvin havalimanı, 3 bin metrelik pisti, yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli terminali, destek üniteleri ve diğer birimleri ile gurur verici bir eser oldu. Ancak şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor… Buradan Rizeli, Artvinli hemşerilerime sesleniyorum. Bu uçaklar boş gidip gelirse bu ne Rizeliye ne Artvinliye yakışır” dedi.

Törende, Erdoğan ve Aliyev'in yanı sıra; AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu da bulundu.

Açılışta konuşan Aliyev, "Aziz ve değerli kardeşim sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aziz kardeşlerim. Yeniden Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Kardeş Türkiye günden güne güçleniyor, gelişiyor" diye konuştu.

YAŞ ÇAY ALIM FİYATINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı yaş çayda alım taban fiyatını açıkladı. Erdoğan, "Yaş çay alım fiyatı kilogramda 3.87 liraydı, bu yıl yaş çay alımlarında taban fiyatı yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan desteklemeyi de yüzde 130 artışla 30 kuruşa çıkartıyoruz." dedi.

ALİYEV'DEN 'KARABAĞ' MESAJI

Aliyev, şu ifadeleri kullandı:

"Savaşın ilk gününde Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye, Azerbaycan'ın yanındadır demesi, birçokları için mesaj oldu. Türkiye bizim arkamızdaydı. Azerbaycan halkı hiçbir zaman bu kardeşliği unutmayacak. Karabağ'ın imarı için beraber, omuz omuza çalışıyoruz. Aziz dostlar, ben ilk kez Rize'deyim. Uçaktan burayı seyrederken dedim ki, burası cennete benziyor. Rize'nin, Artvin'in, Karadeniz'in tabiatı büyük servettir ama en büyük servet, bu bölgenin insanlarıdır. Yaşasın Rize, yaşasın Türkiye, yaşasın Türkiye ve Azerbaycan birliği."

İLK TARİFELİ UÇAK İNDİ

Açılış öncesi İstanbul’dan saat 08.30’da havalanan THY’ye ait TK2538 sefer sayılı gövdesine ‘Rize-Artvin’ yazılı tarifeli uçak iniş gerçekleştirdi. Rize semalarından geçerek inişini başarıyla tamamlayan yolcu uçağı, aprona yanaştı. İnişle birlikte havalimanı tarihinde ilk tarifeli uçak inişi de gerçekleştirilmiş oldu.

BİLET FİYATLARI BELLİ OLDU

Açılışı yapılan Rize-Artvin Havalimanı’na giden uçakların bilet fiyatları da belli oldu.

15 Mayıs tarihinde İstanbul’dan Rize’ye en ucuz uçak bileti 657 TL,

21 Mayıs tarihinde ise 699 TL olarak gözüktü.

Rize’ye, İstanbul’dan yapılan direkt uçuşlarda 1 aylık bilet fiyatlarının en az 657 en fazla 821 lira olduğu görüldü.

Çok konuşulacak açılış karesi… Birlikte uçtular - Resim : 2
15 Mayıs Tarihinde Bilet Fiyatları
Çok konuşulacak açılış karesi… Birlikte uçtular - Resim : 3
21 Mayıs Tarihinde Bilet Fiyatları
Çok konuşulacak açılış karesi… Birlikte uçtular - Resim : 4
1 Aylık Fiyat Ortalaması

AYNI GÜN YIKIM BAŞLADI

Rize’de havalimanının açıldığı gün, yıkılıp Millet Bahçesi yapılacağı duyurulan İstanbul Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nın iki pistinin kırılması için iş makineleri ve kamyonlar sahneye çıktı. Araçların üzerinde millet bahçesi projesi için düzenlenen ihalede 2 milyar 127 milyon liralık teklif veren Yapı&Yapı firmasının logosu bulunuyor.

Çok konuşulacak açılış karesi… Birlikte uçtular - Resim : 5
Fotoğraf: Sözcü
Çok konuşulacak açılış karesi… Birlikte uçtular - Resim : 6
Fotoğraf: Sözcü

Odatv.com

Mustafa Destici bbp rize artvin havalimanı Açılış süleyman soylu MHP Devlet Bahçeli AKP