CHP'den "yüzde 50 indirin" teklifi

ABB Meclisi'nde AKP'li üyelerin su ücretlerine yüzde 50 indirimi alınan veto kararına rağmen kabul edildi. Ankara'da suya yüzde 50 indirim gelmesiyle birlikte elde edilen gelirle Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün yıllık elektrik giderleri dahil karşılanamayacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, AKP’li meclis üyelerinin aldığı kararla suya yüzde 50 indirim yapılması TBMM Genel Kurulu’nda tartışma konusu oldu.

Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, konuyu gündeme taşıyarak Meclis Genel Kurulu’nda şöyle konuştu:

“Bugün Türkiye derin bir ekonomik kriz içerisinde. Bunun sorumlusu da Erdoğan ve partisi. Doğal gazdan, elektriğe, akaryakıttan harç ücretlerine, her şeye zam yapan, kendi belediyelerinde ulaşımdan suya vatandaşı zam yağmuruna tutan AKP, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki çoğunluğu ile suya yüzde 50 indirim kararı aldı.

Ankara'da suyun maliyeti 24 lirayken, vatandaşa zaten 13 liraya sunuluyordu. Bu adımla ASKİ elektrik giderinin yarısını dahi karşılayamaz hale sokuluyor. Sadece son 5 günde mazota yüzde 25 zam yapılırken susanlar, CHP'li belediyeleri gayri nizami ve gayri ahlaki bir siyasetle batırmaya çalışıyor.

Ya benimsin ya kara toprağın anlayışıyla Ankaralıları cezalandıran bu zihniyeti kınıyorum. Burada da çoğunluktasınız, bir gün olsun doğal gaza, akaryakıta indirim teklifinizi görmedik. Samimiyseniz, derdiniz belediye batırmak değil vatandaşa fayda sağlamaksa buyurun tüm belediyelerinizde de yüzde 50 indirim yapın görelim diyorum.”

NE OLMUŞTU

ABB Meclisi’nde, AKP’li üyelerin su ücretlerine yüzde 50 indirim teklifi, alınan veto kararına rağmen kabul edildi. ABB’den yapılan açıklamada yıllık 300 milyon metreküp su sağlanan Ankara’da ücretin 6 TL olması ile elde edilecek olan 1.8 milyar TL'lik gelirin, ASKİ’nin 2.3 milyar TL olması beklenen yıllık elektrik giderinin dahi karşılamayacağı ifade edildi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da bir benzin istasyonu önünde ABB Meclisi’nde alınan yüzde 50 su indirimi kararına tepki gösterdi. Kaya, Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ'de su ücretlerine yüzde 50 indirim teklifi verilmesinin ardından elektrik, benzin, mazot ve doğalgaz fiyatlarının yüzde 50 indirilmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi.

Odatv.com

Ankara abb mansur yavaş tbmm milletvekili gamze taşcıer