CHP'de hava dönüyor... Altılı masa karar verir

CHP Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili konuştu. Salıcı, "Her CHP'linin gönlünden Kılıçdaroğlu geçer ama önemli olan altılı masanın kararıdır" dedi.

2023 seçimlerine yaklaştıkça “Altılı Masa” olarak tabir edilen muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusu gündemdeki yerini koruyor. Birçok seçmen cumhurbaşkanı adayının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğini söylese de muhalif seçmenlerin büyük bölümü Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması gerektiğini düşünüyor.

Bununla birlikte CHP Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, gazeteci Ömer Ağ’ın programına konuk olarak söz konusu mesele ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Parlamenter sistemde Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakanlığa, başkanlık sisteminde ise Cumhurbaşkanlığına yakıştırdıklarını söyleyen Salıcı, “Ben Kılıçdaroğlu ile beraber çalışıyorum. Onun ne kadar mütevazi, devleti iyi tanıyan, Türkiye’nin çıkarlarını her şeyin önüne koyan bir insan olduğunu ben biliyorum. Niye Cumhurbaşkanlığına yakıştırmayayım” dedi.

Salıcı, daha sonra sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanlığı için benim gönlümden sayın Kılıçdaroğlu geçer ama doğrusu masanın vereceği karardır. Her Cumhuriyet Halk Partilinin gönlünden Kılıçdaroğlu geçer ama önemli olan masadaki feraset sahibi 6 liderin vereceği karardır. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri bu karara saygı duyar”

Odatv.com

muhalefet cumhurbaşkanı kılıçdaroğlu altılı masa CHP