CHP'de başkanlara adaylık vetosu

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Herkes görev süresini tamamlayacak” talimatı uyarınca yönetimden belediye başkanlarına “milletvekili adaylığı için görevlerinden ayrılmamaları” uyarıları geldi. Bu durum “İmamoğlu ve Yavaş için adaylık yolu kapanır mı” sorusunu gündeme getirdi.

CHP'de başkanlara adaylık vetosu

CHP, “Sıradan seçim değil ülke için yol ayrımı” dediği seçimlere ilişkin kararlar almaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının seçimlerde milletvekili adaylığı için görevlerinden ayrılmalarını istemiyor.

Hürriyet’in haberine göre, partinin yerel yönetimler başkanlığı da belediye başkanlarına adaylık için görevlerinden ayrılmamaları yönünde uyarılar iletmeye başladı. Bu gelişme adları cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın durumunu gündeme getirdi. Parti kaynakları şu değerlendirmeyi yaptı:

ADAYLIK İSTİFASI YOK

“Genel Başkan bu konuda çok kararlı. Başkanların bölgelerindeki etkisinin seçimler için ne kadar önemli olduğunun farkında. Bu nedenle başkanların görevlerinin başında olmasını istiyor. Bunu ‘Herkes görev süresini tamamlayacak’ diyerek ifade ediyor zaten.Genel Başkan, belediye başkanlarının cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak bakmadığının mesajlarını verdi.”

Odatv.com

kemal kılıçdaroğlu adaylık belediye