Çarpıcı anket: En başarılı lider kim çıktı

Saros Araştırma şirketi, Eylül 2022 Türkiye Gündemi ve Siyaset Araştırması’nın sonuçlarını yayınladı. Araştırmaya göre Türkiye’nin en önemli sorunu yüzde 60,3’le ekonomi olurken en başarılı siyasetçi de yüzde 29,1’le Doğu Perinçek oldu.

Çarpıcı anket: En başarılı lider kim çıktı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken siyasi araştırma şirketi Saros, Eylül 2022 Türkiye Gündemi ve Siyaset Araştırması’nın sonuçlarını yayınladı. Araştırmaya göre Türkiye’nin en önemli sorunu yüzde 60,3’le ekonomi olurken en başarılı siyasetçi de yüzde 29,1’le Doğu Perinçek oldu.

Araştırmada 2023 seçimlerinde oy kullanacak seçmenlere Türkiye’nin en önemli sorunu, siyasi tercihler ve siyasi parti liderlerinin başarıları soruldu. 2025 kişiyle yüz yüze anket yöntemiyle yapılan araştırmaya katılanların yüzde 50,7’sini 17-34 yaş arası vatandaşlar oluştururken yüzde 36,4’ünü 35-54 yaş arası vatandaşlar, yüzde 12,9’unu ise 55 yaş üstü vatandaşlar oluşturdu.

Çarpıcı anket: En başarılı lider kim çıktı - Resim : 1

EN ÖNEMLİ SORUN EKONOMİ

Aydınlık gazetesinin haberine göre, ankette sorulan “Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusuna katılımcılar yüzde 60,3 oranla ekonomi yanıtını verdi. İşsizliği en önemli sorun olarak görenler yüzde 10,2 orana sahip olurken mültecileri en önemli sorun olduğunu belirtenler yüzde 5,9’da kaldı.

“Adalet sorunu” ise araştırmada yüzde 1,2 olarak saptandı.

Odatv.com

anket Doğu Perinçek