Bu adamların İşçi Partisi toplantısında ne işi var

İngiliz İşçi Partisi Kongresi çerçevesinde Liverpool’da gerçekleştirilen “Türkiye: Demokrasinin Sonu mu?” başlıklı konferansa tanıdık isimler katıldı...

Bu adamların İşçi Partisi toplantısında ne işi var

İngiliz İşçi Partisi Kongresi çerçevesinde Liverpool’da gerçekleştirilen “Türkiye: Demokrasinin Sonu mu?” başlıklı konferansa tanıdık isimler katıldı.

Konferansta AKP ve FETÖ'nün 2010 referandumuna “Yetmez ama Evet” diyerek destek veren, yıllarca sola ve işçi sınıfına karşı tezleri savunan liberal Cengiz Çandar konuşma yaptı. Ayrıca konferansta Bugün gazetesi gibi Gülenci medyada görev yapan ve hakkında FETÖ suçlamasıyla yakalama kararı bulunan sol karşıtı Yavuz Baydar da konuşmacı olarak yer aldı. Söz konusu isimlerin İngiltere'de İşçi Partisi'nin toplantısında görülmesi sosyalistlerin eleştirilerine neden oldu.

İki ismin de katıldığı konferansı düzenleyen kurum da dikkat çekti. İngiliz İşçi Partisi Kongresi çerçevesinde düzenlenen organizasyon, Türkiye Araştırmaları Merkezi (CEFTUS) adlı düşünce kuruluşu ile Gülenci bazı isimlerin de yazarlık yaptığı haber sitesi Ahval tarafında gerçekleştirildi.

CEFTUS İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye üzerine araştırmalar ve organizasyonlar gerçekleştirmek için finanse edilmesiyle biliniyor. Düşünce kuruluşunun sloganının da “Türkiye ile Britanya köprüler inşa eder” olduğu ifade ediliyor.

İşte o fotoğraf:

Bu adamların İşçi Partisi toplantısında ne işi var - Resim : 1

Odatv.com

cengiz çandar yavuz baydar arşiv