Erdoğan: "Sokak röportajlarıyla akıllarınca operasyon çekiyorlar"

Cumburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ÜniAK FEST programında yaptığı açıklamada "Sevgili gençler işte buradan bir kez daha meydan okuyorum. Gençlerimizle aramıza hiç kimse giremeyecek" dedi.

Erdoğan: "Sokak röportajlarıyla akıllarınca operasyon çekiyorlar"

Cumburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÜniAK FEST programında açıklama yaptı.
Erdoğan Z kuşağı hakkında, "Son dönemde birileri harflerle kuşakları ilişkilendirerek bizim gençlerle aramızı açmak istiyorlar. Akıllarınca operasyon çekiyorlar" diye konuştu.
Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

"GENÇLERLE ARAMIZI AÇMAK İSTİYORLAR"

Son dönemde birileri harflerle kuşakları ilişkilendirerek bizim gençlerle aramızı açmak istiyorlar. Akıllarınca operasyon çekiyorlar. Gençler burada, gençler karşımda burada... Sadece son 2 yılda gençlerimizle 34 ayrı programda bir araya geldik. Bu programlarda kah güldük kah hüzünlendik. Gördük ki gençlikle aynı duyguları paylaşıyoruz. Birileri sosyal medyada kendilerini gaza getirirken biz gençlerimizle Türkiye Yüzyılı'na yürüyoruz. Bu manzarayı görünce önce çamur atmaya kalktılar tutmadı. Taklit etmeye çalıştılar o da olmadı. Şimdi ne yapacağını bilmez şekilde bir o yana bir bu yana savruluyorlar.
Bu işe yürek işidir kalp işidir, aşk işidir, sevgi işidir. Biz gençlerimizi seviyoruz onlar da bizi seviyor. İşte tablo burada. Hayatımızın her alanında olduğu gibi daima gençlere hizmet için çabaladık. Gençlerimizde sağ olsun enerjileriyle coşkularıyla hep bizim yanımızda yer aldı.

"DİĞER PARTİLERİ ÜST ÜSTE KOYUP 3'LE ÇARPSANIZ BİLE YETİŞEMEYECEKLERİ BİR RAKAM"

Buradan üniversiteli AK gençliğe bir çağrıda bulunmak istiyorum. Üniversite kampüslerinde, fakülte binalarında, kütüphanelerde her yerde göğsünüzü gere gere AK gençliğin sesini duyurun. AK Parti dün olduğu gibi bugün de yarın da gençlerimizden en çok oyu alan parti olmayı sürdürecektir. Gençlik kollarımız sadece son 2 sene de yaptığı 423 bin yeni toplamda 1 milyonu geçen üyeyle AK partini gücünü ispatlamıştır. AK Parti'nin genel üye sayısı da Yargıtay'daki kayıtlara göre 11 milyon 241 binle diğer partileri üst üste koyup 3'le çarpsanız bile yetişemeyecekleri bir rakama çıkmıştır.
Ortaokulundan liseden gelen gençlerimizle sizlerden bu nöbeti alarak yollarına devam edecektir. Sevgili gençler buradan bir kez daha meydan okuyorum. Gençlerimizle bu zaman kadar aramıza sokmadan bundan sonra da hiç kimsenin aramıza girmesine izin vermeyeceğiz. Gençlerimizin her sorunun çözdüğümüz, her talebini karşıladığımız için istismar alanlarını kaybedenlerin kızgınlığı bizim şeref payemizdir.

"YANAN YERLERİ 1 YILDA BİTİRDİK"

Biz dün Antalya'daydık. Antalya Kepez'de resmi rakamları istedim. 90 bin rakam vardı. Ardından Kumluca'ya gittim. Orada da 13 bin kişi. Daha sonra Manavgat'a geçtim. Yanan yerleri 1 yılda bitirdik. Konut sahiplerinin 400 tanesini sahip ettik.
Biz üniversiteye gireceğimiz zaman, üniversite lise mezunlarından 10'da 1 alıyordu. Şimdi böyle bir şey var mı? Şimdi üniversiteye girmek isteyenlere kapılar açık. Gençlerin önünü biz açtık. Yıllarca bu ülkenin evlatları yüksek öğrenim harcını ödeyebilmek için sıkıntı çekti, barınacak yurt bulamadığı için gitmek zorunda kaldı.
Yıllarca bu ülkenin evlatları özgürlüklerini, haklarını, hayallerini dile getirmekten bile men edildi. Biz ülkemizin her meselesi gibi gençlerimizin tüm sıkıntılarını teker teker çözüme kavuşturduk. Mesleki eğitime, vurulan kat sayı darbesine son verdik. Kızlarımıza başörtüsü yasağını biz kaldırdık. Gençlerimize seçilme hakkını önce 30'dan 25'e sonra 18'e indirdik. Üniversite harçlarını kaldırdık. Yurtlarımızın kapasitesini 850 bine çıkartarak dileyen her öğrencimizin yüksek öğretim görmesini temin ettik. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimize aylık 550 lira da beslenme yardımı yapıyoruz. Gençliğimiz yıl yaptığımız düzenleme ile 4 milyon 242 bin vatandaşımıza yeniden okula dönme imkanı sağladık.
Sanayiden tarıma, bilimden spora, istihdamdan konuta her alanda gençlerimizin yanındayız. Cumhuriyetimizin 2. asrını yine gençlerimizle Türkiye Yüzyılı yapmaya hazırlanıyoruz. Tabii bunun için önce 2023 seçimlerini zaferle taçlandırmamız gerek.

Odatv.com

Erdoğan kuşak genç