Akşener'in ziyaret ettiği esnaf: "Kızımı yurt dışına göndereceğim"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün İstanbul Bağcılar’daki esnafı ziyaret ederek dertlerini dinledi. Ziyaret ettiği bir esnaf, "Asgari ücret kazanıyorum. Kiram 6 bin, geçinemiyorum" diye konuştu...

Esnaf ziyareti kapsamında bir bakkala giren Akşener, esnafa şu anki ekonomik durumla geçinip geçinemediğini sordu. Adının Erdem olduğunu söyleyen esnaf Akşener’in sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Geçinemiyoruz. Şu anda Bağcılar gibi bir yerde kiralar 6 bin 7 bin TL. Ben kirada oturuyorum. Çok yüksek bir rakam bu yani. Asgari ücret 5 bin 500 zaten.

İki üniversite bitirdiğini ve yurt dışına gitmeyi düşündüğünü söyleyen esnaf Türkiye’de yaşamak istemediğini belirtti. Kız çocuğunu ilkokul 1. sınıfa yazdırdığını söyleyen Erdem, “Türkiye’de eğitim yok. Kızım 1. Sınıfta, sınıf 50 kişilik. Ben kızımı okula yazdırmayacağım. İlk 5 yılını okutacağım, dil öğretip yurt dışına göndereceğim. Benim amacım bu” diye konuştu.

Akşener’in “Buradan ne kadar alıyorsun?” sorusuna esnaf, “Buradan bir şey almıyoruz işte öyle söyleyeyim. Asgari ücret gibi bir şey alıyoruz. Kiramız 6 bin” yanıtını verdi. Akşener daha sonra ziyaretine devam etti.

Meral Akşener esnaf ile olan sohbetini sosyal medya hesabından paylaştı. Akşener, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İktidarın her alanda sürdürdüğü vasatlaştırma politikaları yüzünden ülkemizde evladına gelecek göremeyen ve artık emeklerinin karşılığını yurt dışında aramak isteyen babanın isyanı… Yaralayan değil, yaralara merhem olan bir devlet anlayışına çok az kaldı…”

Odatv.com

iyi parti meral akşener ekonomi kira para Bağcılar esnaf