AKP'li Belediyede "iflas" krizi... Halk Ekmek satışta

İnegöl Belediyesi Halk Fabrikası’nı ve arazisini satışa çıkardı...

AKP'li Belediyede "iflas" krizi... Halk Ekmek satışta

AKP’li İnegöl Belediyesi, üzerinde “İnegöl Belediyesi Halk Ekmek” fabrika binası da bulunan araziyi, 12 milyon TL tahmini bedel üzerinden satışa çıkardı. Satış kararına tepki gösteren Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın AKP’ye seslenerek, “Son varlıkları da satışa çıkararak iflasın eşiğine geldiniz. Lütfen kendinize gelin” dedi.

AKP’li İnegöl Belediyesi, belediyenin halk ekmek fabrikasını satışa çıkarmak için Resmi Gazete’ye ilan verdi. İnegöl Köprülü Kavşağında, Eskişehir-Bursa Yolu üzerinde bulunan son derece değerli arazi içi belediye 12 milyon TL tahmini bedel belirledi. Orhaniye Mahallesinde bulunan ekmek fabrikası, 2 bin 731 metrekarelik 1053 ada, 8 nolu parsel üzerinde bulunuyor.

AKP'li Belediyede "iflas" krizi... Halk Ekmek satışta - Resim : 1

“İFLASIN EŞİĞİNE GELDİNİZ”

İnegöl Belediyesi’nin, mayıs ayı meclis toplantısında, söz konusu Halk Ekmek fabrika binası ve arsası için satış kararı aldırmasına, Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın tepki göstermişti. İnegöl Yerel Haber adlı internet sitesinde yer alan haberde Aydın özetle şunları söylemişti:

“Bırakın halk ekmek fabrikasını yeniden açıp vatandaşın hizmetine sunmayı, bu fabrikanın arsasını satarak gelir elde etmeyi planlayan bir belediye yönetimiyle karşı karşıyayız. Bugüne kadar elle tutulur bir hizmet üretemeyenlerden de bu beklenirdi zaten. Gelirlerimiz başta olmak üzere elimizde avucumuzda ne varsa Büyükşehir’e devrettiniz. Karşılığında ne aldığınız belli değil. Bırakın ne aldığınızı hizmet bile alamadınız. Ve şimdi eldeki son varlıkları da satışa çıkararak iflasın eşiğine geldiniz. Yapmayın lütfen, kendinize gelin. Bu şehrin geleceğine ipotek koymayın, unutmayınız ki o koltuklar geçicidir. Gelecekte hayır dua ile anılmak istiyorsanız hayırlı işler yapın.”

17 Mayıs 2022 tarihli haberde Aydın ayrıca, fabrikanın 1979’da kurulduğunu, 2010 yılında yine AKP’li Belediye tarafından özelleştirildiğini, 18 yıllığına bir firmaya verildiğini ancak fabrikanın 2019 yılında kapandığını belirtti.

Odatv.com

inegöl belediyesi