AKP’de Mahir Ünal kazanı kaynıyor: “Türkiye Yüzyılı” şarkısı yapan isim de topa girdi

Cumhuriyeti ve harf devrimini hedef alan Mahir Ünal’ın AKP Grup Başkanvekilliğinden istifası sonrası AKP’de tepkiler yükseldi. AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” şarkısı yapan Yücel Arzen’in yanı sıra AKP’li yöneticiler, Mahir Ünal’a destek verdi.

AKP’de Mahir Ünal kazanı kaynıyor: “Türkiye Yüzyılı” şarkısı yapan isim de topa girdi

AKP’li Mahir Ünal, Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nda düzenlenen konferansta, “Bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mahir Ünal'ın sözlerini “Talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesinde” diye eleştirmişti. Bahçeli’nin tepkisi sonrası beklenen istifa gelmişti.

Mahir Ünal, “Grup Başkanvekilliği görevimden affımı talep ettim” açıklaması yaparak istifa ettiğini duyurdu. Mahir Ünal'dan boşalan AKP Grup Başkanvekilliği görevine Özlem Zengin atandı.

AKP’DE MAHİR ÜNAL KAZANI KAYNIYOR

Cumhuriyeti ve harf devrimini hedef alan Mahir Ünal’ın AKP Grup Başkanvekilliğinden istifası sonrası AKP’de tepkiler yükseldi. AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” şarkısı yapan Yücel Arzen’in yanı sıra AKP’li yöneticiler, Mahir Ünal’a destek verdi.

Yücel Arzen, sosyal medya hesabından “Bir (gerçek) sanatçı, bir müzik insanı, bir besteci olarak Sayın Mahir Ünal’ın sözlerinin altına ben de imza atarım. Düşünce Çölümüzün yılan, akrep ve çıyanları bir cennet arayan ve çölü bir vahaya dönüştürmek için çalışanları anlayamaz!” mesajını paylaştı.

İşte o mesaj:

AKP’de Mahir Ünal kazanı kaynıyor: “Türkiye Yüzyılı” şarkısı yapan isim de topa girdi - Resim : 1

AKP MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı ise “Millet kavramını ve birey olma bilincini ümmetin karşısında konumlandırmak, hele hele buna cumhuriyeti alet etmek cehalettir, art niyettir. Bu yüzeysellik ne tarihimize ne de 100. Yılına koşan bir milletin mensuplarına yakışır” diye yazdı.

İşte o mesaj:

AKP’de Mahir Ünal kazanı kaynıyor: “Türkiye Yüzyılı” şarkısı yapan isim de topa girdi - Resim : 2

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas da “ümmet” çıkışı yaparak Mahir Ünal’ı böyle destekledi:

“Ümmet: Hz. Muhammed'e inanarak, söylediklerini uygulayarak çevresinde toplanan Müslümanların tümü… Bir kavramı yüceltmek için zıttı o olmadığı halde farklı bir kavrama saldırmak art niyetliliktir. Düşmanlık yapmak için belli günleri seçmek o güne değer verenlere de kötülüktür.”

İşte o mesaj:

AKP’de Mahir Ünal kazanı kaynıyor: “Türkiye Yüzyılı” şarkısı yapan isim de topa girdi - Resim : 3

AKP Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı Eyüp Gökhan Özekin, “Mahir Ünal şükür vesilemiz” diyerek şunları yazdı:

“Bab'Aziz'i @mahirunal ile izlemiştik. ‘Bu dünyada herkesin tamamlaması gereken bir görevi vardır’ der Bab Aziz. Ve "inancı olan kaybolmaz. Barış içinde olan yolunu kaybetmez"... Hepimiz yürümekle mükellefiz. Mahir abi gibi yol arkadaşları şükür vesilemiz.”

İşte o mesaj:

AKP’de Mahir Ünal kazanı kaynıyor: “Türkiye Yüzyılı” şarkısı yapan isim de topa girdi - Resim : 4

DİLİPAK'TAN 'MAHİR ÜNAL' YORUMU

Yeni Akit’ten ayrılmasının ardından Habervakti’nde köşe yazmaya başlayan Abdurrahman Dilipak, "Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir" açıklamasına gelen tepkilerin ardından Mahir Ünal’ın AKP Grup Başkanvekili görevinden istifa etmesini köşesine taşıdı.

Mahir Ünal’a destek veren Dilipak, siyasetçilerin “hayal taciri” olduğunu ve sürekli vaatlerde bulunduğunu belirterek şöyle devam etti:

“İlle de çoğunluğun oyunu alacağım diyeceksiniz, herkesin gönlünü razı etmeniz gerek ve bu esasen mümkün değil. O zaman yalan söyleyeceksiniz. Ya azınlığın oyu ile iktidar olacaksınız o da ancak çok akıllı, dürüst ve cesur, adil, emin olursanız bir de insanlar sizler için bunlar bilirler ve yalan söylemezler, söz verdiklerinde sözlerinde dururlar derse. Bu da genel olarak seçicilerin seçtiği, halkında dürüst insanlara bu anlamda hakem olarak yetki vermesi ile mümkün. Yoksa işte, son KPSS sınavındaki yarayı bile saramazsınız. İptal ettiğiniz sınavın iptaline sebep olanları hesaba çekemezsiniz. Herkesin gönlünü yapayım derken, biri affını ister, yerine daha önce affını isteyen bir bayanı getirirsiniz. Ama onu da kimse tebrik bile etmez. Yazık değil mi bu partiye, bu atamayı yapana, atanan kişiye.”

Odatv.com

Mahir Ünal istifa AKP Yücel Arzen Türkiye Yüzyılı Emre Cemil Ayvalı