'Aday gösterilmem benim için onurdur'

Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermeyen CHP milletvekilleri bugün toplantı üstüne toplantı yaptı. Toplantıların başlıca gündem maddesi ise Emine...

'Aday gösterilmem benim için onurdur'

Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermeyen CHP milletvekilleri bugün toplantı üstüne toplantı yaptı. Toplantıların başlıca gündem maddesi ise Emine Ülker Tarhan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığıydı.

Peki, Emine Ülker Tarhan tüm bu yaşananlara dair ne düşünüyor?

Odatv olarak Tarhan'a sorduk.

Odatv’ye konuşan Emine Ülker Tarhan, “Milletvekili arkadaşlarımın desteği beni gururlandırdı. Halkın beni aday olarak görmesi ve göstermesi benim için onurdur” dedi.

5 VEKİL ŞİMDİ NE YAPACAK?

Odatv CHP içinde nabız yoklayarak Emine Ülker Tarhan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek veren 5 milletvekilinin bundan sonra takip edeceği politikanın peşine düştü.

Milletvekilleri aldıkları kararlarla son dönemde genel merkez ve ona yakınlığı ile bilinen yayın organlarında yapılan operasyona karşı yollarına aynen devam edeceklerini ifade ettiler. Milletvekillerinin Emine Ülker Tarhan'ın adaylığı için son ana kadar mücadele edecekleri de öğrenildi.

Haklarında disiplin sürecinin başlatılacağı iddialarına ilişkin ise mevcut çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun parti kurullarında alınmış bir kararla belirlenmediğini hatırlatan vekiller, bu konuda kurullara karşı herhangi bir tepkilerinin olmadığını, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kararlarına karşı olduklarını belirttiler.

Cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinin Anayasal bir hak olduğunu vurgulayan milletvekilleri, kimsenin bu hakkı engelleyemeyeceğini de aktardılar.

Odatv.com

emine ülker tarhan cumhurbaşkanlığı adaylığı CHP arşiv