Abdullah Gül 20 saat 22 dakika bekledi

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünden tam 20 saat 22 dakika sonra taziye mesajı yayınladı. Kraliçe 2. Elizabeth, 2008 ve 2010’da dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e madalya takmıştı.

Abdullah Gül 20 saat 22 dakika bekledi

Kraliçe 2. Elizabeth, dün Türkiye saati ile 18.30’da öldü.

Kraliçe Elizabeth ile yakın ilişkisi ile tanınan Abdullah Gül’ün, İngiltere’de olduğu ortaya çıktı.

Abdullah Gül, Kraliçe’nin ölümünden tam 20 saat 22 dakika sonra taziye mesajı yayınladı.

Abdullah Gül, taziye mesajında şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanlığım sırasında Türkiye-İngiltere ilişkilerinin gelişmesi için birlikte büyük çaba sarfettiğimiz Kraliçe II. Elizabeth’in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

Kendisi, Birleşik Krallık’a 2011 yılında gerçekleştirdiğim devlet ziyareti sırasında büyük bir misafirperverlik göstermişti ve 2008 yılında eşi Prens Philip ile birlikte Kraliçe’yi ülkemizde ağırlamıştım.

Tüm hayatını ülkesine hizmet etmeye adayan Kraliçe II. Elizabeth, önemli bir lider olarak dünya tarihinde yerini şüphesiz ki alacaktır. Bu acılı günlerinde Kraliyet Ailesine, Birleşik Krallık Hükümeti ve halkına en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

Abdullah Gül 20 saat 22 dakika bekledi - Resim : 1
Abdullah Gül 20 saat 22 dakika bekledi - Resim : 2
Abdullah Gül 20 saat 22 dakika bekledi - Resim : 3

ŞÖVALYE HAÇ NİŞANI TAKMIŞTI

Kraliçe 2. Elizabeth, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e 2008’de ve 2010’da “Ruhani Safiyet Derecesinden Şövalye Büyük Haç Nişanı” takmıştı.

Kraliçe 2. Elizabeth 2011’de Abdullah Gül’ü ve eşi Hayrünnisa Gül’ü Kraliyet Albert Salonu'ndaki özel locasında ağırladı.

Odatv.com

Kraliçe 2. Elizabeth abdullah gül