- Emine Ülker Tarhan Cumhurbaşkanlığı teklifini nasıl karşıladı - Ekmel Bey' destek vermeyen CHP'lilerin planı ne - Pazartesi CHP'de neler olacak

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Ulusal Kanal’da cumhurbaşkanlığı için adayının Ankara...

- Emine Ülker Tarhan Cumhurbaşkanlığı teklifini nasıl karşıladı - Ekmel Bey' destek vermeyen CHP'lilerin planı ne - Pazartesi CHP'de neler olacak

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Ulusal Kanal’da cumhurbaşkanlığı için adayının Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan olduğunu açıkladı. Bir anda ortalık karıştı. Sosyal medyada “top trend” zorlandı, destek notları ardı ardına düşmeye başladı.

E. Ülker Tarhan o sıralarda YARSAV’ın yemeğindeydi. Gelişmelerden haberi yoktu. Geç saatte, program bitmeye yakın kendisini Batum’un aday gösterdiğini öğrendi. Sakin karşıladı.

Yine Ulusal Kanal’da, bu kez mikrofonun başında Sonar araştırma şirketinin sahibi Hakan Bayrakçı vardı ve CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile konuşuyordu. Akagün Yılmaz da sembolik olarak E. Ülker Tarhan’ın adaylığı için imza atmıştı ve o sırada telefonla CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş bağlandı ve o da “sembolik” imzayla Tarhan’ı desteklediğini açıkladı.

Ve Birgül Ayman Güler…

CHP İzmir Milletvekili Güler de Odatv aracılığıyla kamuoyuna yaptığı açıklamada “Türkiye’nin aydınlık geleceği için ve halkımızın gerçek yararı doğrultusunda imzaya açılan bu iradeyi imzalıyorum” diyerek adayının Emine Ülker Tarhan olduğunu açıkladı.

Ortalık karman çorman olmuştu artık. Herkes birbirine bu gelişmeyi soruyor, sosyal medyada mesajlar ardı ardına geliyordu.

Bununla birlikte; CHP’nin Ekmeleddin İhsanoğlu’na imza vermeyecek milletvekillerinin Pazartesi günü sabah bir toplantı yapacakları öğrenildi. Toplantıda yirmi imzaya ulaşmak için gerekli çalışmalar ve kulis yapılacaktı.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP’li milletvekillerine büyük baskılar yapıldığını söylüyordu. Oysa bunun Anayasa’ya aykırı olduğunu da belirtiyordu. Öte yandan E. Ü. Tarhan’ın aday gösterilmesi halinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçilmesinin çok zor olacağı, ikinci turda ise Tayyip Erdoğan karşıtlarının, Yalova örneğinde olduğu gibi diğer adayda inatçı olacağı görüşündeydi. Pazartesi günü yapılacak toplantıda her şey konuşulacaktı, ama tam o sırada Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün “Ekmeleddin lehine” imza attığı haberinin dolaştığı, haberin doğrulatılamadığını ama morallerin bozuk olduğunu düşünüyordu.

Süheyl Batum ise yaptığı çıkışının çok yerinde olduğunu düşünüyordu. Bu çıkışla Türkiye için yeni bir kapının açılacağını, oy dağılımının değişeceğini ve radikal değişikliklerin gündeme geleceğini savunuyordu.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ise aslında bütün bu görüşmelerin ve aday belirlemenin Pazartesi günü yapılacak toplantıda gündeme gelmesi gerektiğini, ama Süheyl Batum’un aceleci davrandığını söyleyerek, “yine de fark etmez, Emine Hanım da olsa yeni bir adaya elbette imza verilecektir,” diyordu.

Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerini arayarak Ekmel Bey’e oy verilmesi konusunda talebi devam ediyordu.

Türkiye böyle bir trafik içinde hafta sonuna girdi ve trafiğin özellikle de Pazartesi günü çok daha karmaşıklaşacağı, tabiri caizse, arap saçına döneceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Odatv.com

- Emine Ülker Tarhan Cumhurbaşkanlığı teklifini nasıl karşıladı - Ekmel Bey' destek vermeyen CHP'lilerin planı ne - Pazartesi CHP'de neler olacak - Resim : 1

emine ülker tarhan CHP cumhurbaşkanlığı adaylığı Ekmel Bey arşiv