Pfizer’in kovid hapı etkisiz

Amerikan bilim insanları, Soner Yalçın’ın Kara Kutu kitabında bilim insanlarına para vererek ilaçlarının reklamını yaptıran Pfizer şirketinin Kovid-19 hapı hakkında çalışma yaptı: 40-65 yaş yetişkinlerde faydasız.

Pfizer’in kovid hapı etkisiz

ABD’de korona virüs aşılarının hastalığın bulaşmasını engellemediği ortaya çıkmıştı. ABD Hastalık Kontrol Merkezi, aşılı ve aşısız kişilerin aynı korona virüs semptomlarını gösterdiğini ifade etti.

Bir skandal da Kovid-19 haplarından geldi.

Pfizer'in geliştirdiği Kovid-19 hapının, 40-65 yaşlarındaki yetişkinlerde çok az veya hiç fayda göstermediği ortaya çıktı.

"The New England Journal of Medicine" adlı dergide yayınlanan geniş kapsamlı araştırma, Pfizer tarafından geliştirilen Kovid-19'la evde mücadelede kullanılan "Paxlovid" adlı hapın etkilerine dair şüpheleri artırıyor.

Araştırma kapsamında Kovid-19 hapı, İsrail'de 109 bin hasta üzerinde test edildi.

Paxlovid, enfeksiyondan kısa süre sonra alındığında 65 yaş ve üstü kişilerde hastaneye yatışları yüzde 75 azalttığı görülürken bu oranın ABD ve diğer ülkelerdeki sonuçlarla tutarlı olduğu kaydedildi.

Pfizer’in kovid hapı etkisiz - Resim : 1

Ancak hapın, 40 ile 65 yaş arasındaki yetişkinlerde dikkate değer fayda göstermediği kaydedildi.

Pfizer, bu yazın başlarında yaptığı çalışmada Paxlovid'in aşılı ve aşısız sağlıklı yetişkinler üzerinde ciddi fayda sağlamadığını açıklamıştı. Ancak söz konusu sonuçlar henüz bir tıp dergisinde yayınlanmadı.

ABD'de Paxlovid'in kullanımına onay verildiğinden bu yana 5 gün boyunca günde 2 kez alınan ilaç için 3,9 milyondan fazla reçete yazıldı.

ABD Başkanı Joe Biden da kovid hastalığına yakalandığında bu ilacı kullanmıştı.

SONER YALÇIN’IN YAZDIĞI FİRMA

Gazeteci yazar Soner Yalçın, “Kara Kutu” kitabında Pfizer firmasının uzmanlara para vererek ilaçlarını nasıl piyasaya sürdüğünü ve reklamını yaptığını yazmıştı.

Soner Yalçın, Pfizer firmasının epilepsi ilacını, huzursuz bacak sendromu için pazarladığını ve bu şekilde kamu sağlığını hiçe sayarak fazladan kâr ettiğini vurguladı.

Odatv.com

Pfizer’in kovid hapı etkisiz - Resim : 2
ABD Pfizer