Nurcu Yeni Asya gazetesinin Kılıçdaroğlu aşkı

Nurcuların yayın organı Yeni Asya gazetesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çizdiği CHP vizyonuna destek olmayı sürdürüyor. Gazetenin yazarı Ömer Faruk Özaydın, "Bir yandan parti içi diğer yandan da mazisinde ne kadar menfîlik varsa tersi politikalar geliştirmeye başladı" dedi.

Nurcu Yeni Asya gazetesinin Kılıçdaroğlu aşkı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salı günü yaptığı grup toplantısında "Açık söylüyorum, biz değiştik, biz halkın partisiyiz. Biz hangi yanlışları terk ettiysek, artık Saray tam odur" sözlerinin yankıları sürüyor.
Bu sözlere en büyük destek Nurcu Yeni Asya gazetesinden geldi. Yeni Asya gazetesinin yazarı Ömer Faruk Özaydın bugünkü köşe yazısında "Kılıçdaroğlu, öyle bir dönemde başkanlık yaptı ki, 17/25,15 Temmuz, 16 Nisan gibi siyasette taşların yerinden oynadığı Türkiye’nin kaderini değiştiren yıllardı. Kılıçdaroğlu, bir yandan partiyi milletle küstüren ulusalcı ve aristokratları temizlerken, diğer yandan muhalefeti de toparladı. Ama asıl önemli olan partisinin dizginini antidemokratik rejimden kurtarma çabasıdır" ifadelerini kullandı.

NE KADAR MENFİLİK VARSA...
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Said-i Nursi'nin kitabına getirilen "bandrol yasağını" da AYM'ye taşıdığını belirten Ömer Faruk Özaydın şu ifadeleri kullandı:
"Bir yandan parti içi diğer yandan da mazisinde ne kadar menfîlik varsa tersi politikalar geliştirmeye başladı. Memleketin içinde bulunduğu zulme ve adaletsizliğe direnişi, özellikle, o yaşında, Ankara’dan İstanbul’a 450 km adalet yürüyüşünü gerçekleştirmesi, birçok şeyi de beraberinde getirdi. Ayrıca, partisinin senelerce mani olduğu Risale-i Nurlara, AKP’nin getirdiği bandrol yasağını AYM’ye götürerek serbest kalmasını sağladı ki, CHP için bir devrim niteliğinde idi. Altılı Masanın kurulmasında (5 sağ partiye) öncülük etmesi, İmamoğlu gibi demokrat kökenli birini İBB’ye başkan yapması, yine parti kurmaylarını demokrat, dine hürmetkârlardan seçmesi, her fırsatta Yeni Asya’ya getirilen ilan yasağını Mecliste dile getirmesi gibi işler yapması sıradan işler değildir."

Odatv.com

kılıçdaroğlu