TRT'de Sivas'ta yakılan şair

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, TRT'de yayınlanan 'Masumlar Apartmanı' dizisinin fragmanında Sivas Katliamı'nda yakılan Şair Metin Altıok'un şiirinin okunmasını değerlendirdi...

TRT'de Sivas'ta yakılan şair

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, bugünkü yazısında televizyondaki dizilerin yeni sezon fragmanlarını değerlendirdi. TRT'de yayınlanan 'Masumlar Apartmanı' dizisinin fragmanında Sivas Katliamı'nda yakılan Şair Metin Altıok'un şiirinin okunduğunu belirten Koloğlu, "TRT'de bir dizide yer alması bir başka anlamlı" ifadelerini kullandı.

Koloğlu'nun "Yeni sezon fragmanları" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

EN ANLAMLI FRAGMAN

‘Masumlar Apartmanı’nda “Gün bitti lambayı hazırla” bir Metin Altıok şiiriyle yeni sezon fragmanı. Uğraşılmış soyut keyifte sahneler üstüne Birkan Sokullu şiiri okuyor. Sivas’ta yakılan şair. TRT’de bir dizide yer alması bir başka anlamlı.

METİN ALTIOK KİMDİR

Metin Altıok, 14 Mart 1941 tarihinde Melahat Moral ve Süleyman Altıok'un ilk çocuğu olarak İzmir Bergama'da dünyaya geldi. Altıok'un çocukluğu İzmir Karşıyaka'da geçti. Metin Altıok sırasıyla Karşıyaka Lisesi ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe bölümünü tamamladı. Bingöl Lisesi'nde Felsefe Grubu Öğretmenliği ve daha sonra sürgün olduğu Bingöl'ün Genç ilçesinde, Karaman Lisesi'nde felsefe öğretmenliği görevini yürüttü. Metin Altıok, 2 Temmuz Sivas Madımak katliamından ağır yaralı olarak kurtuldu fakat komadan çıkamadı ve 9 Temmuz 1993'te Ankara'da hayatını kaybetti.

Odatv.com

metin altıok Masumlar Apartmanı TRT Sina Koloğlu