Sedat Peker solu böldü

BirGün gazetesi Sedat Peker'in açıklamalarını Twitter hesabından yayınlayan gazeteci Erk Acarer'in işine son verdi. Acarer'in Sedat Peker'in mesajlarını yayımlaması sosyal medyada günlerdir tartışılıyordu.

Sedat Peker solu böldü

BirGün yazarı Erk Acarer’in geçen günlerde organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in mesajlarını kişisel Twitter hesabından yayımlamıştı.

Acarer'in Sedat Peker'in mesajlarını yayımlaması gazetecilik etiği açısından tartışmalı bulunmuş, Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, Faruk Bildirici gibi çok sayıda gazeteci açıklama yapmıştı.

Son olarak bugün Peker'in mesajlarını paylaştığı gerekçesiyle Acarer'in BirGün gazetesindeki işine son verildi.

ACARER NE DEDİ

BirGün'ün kararının ardından Acarer, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Acarer, "Özgürleşmek iyidir" diyerek "Görsel medyaya, üzerinde çalıştığım kitap ve projelere daha fazla yoğunlaşacağım. Elbette yazılı olarak da haberlerimi kamuoyu ile buluşturmaya devam edeceğim. Nazımı, kahrımı çeken dostlarıma, yüreklendiren okuruma teşekkürü borç bilirim." açıklamasını yaptı.

Sedat Peker solu böldü - Resim : 1

NE OLMUŞTU

Acarer’in Sedat Peker mesajlarına aracılık etmesi gazetecilik etiği açısından tartışmalı bulunmuş, medya ombdusmanı Faruk Bildirici'nin konuya ilişkin değerlendirmesine tepki gösteren Peker daha sonra özür dilemişti.

Sonrasında ise Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, kişisel Twitter Acarer’le ilgili gelen eleştirilere isim vermeden sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Özdil paylaşımında "Sedat Peker’in açıklamalarına gazetecilik faaliyeti değil diyen gazetecilerin matbaada paspas yapması bile sakıncalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Peker solu böldü - Resim : 2

Bildirici, Özdil'in eleştirisinin ardından "O sözleri benim için söylüyorsanız hemen yanıtlayayım. Sanırım yazımı okumadınız. Çünkü ben Sedat Peker'in açıklamalarını değil, gazetecilik yöntemini eleştirdim. Lütfen okuyun. Üslubunuzu doğru bulmadığımı da belirtmeliyim" paylaşımını yaptı.

Bildirici bir sonraki paylaşımında da, "Bu da Sedat Peker'in açıklamalarının nasıl haber yapılması ve araştırılması gerektiği konusunda 11 Haziran'da yayımladığım yazı... Lütfen okuyun... İşte linki" diyerek Özdil'e yazısını okumasını tavsiye etti.

Sedat Peker solu böldü - Resim : 3

DÜNDAR: TEMİZ TOPLUM SAVAŞÇISI

Gazeteci Uğur Dündar ise geçen günlerde Twitter hesabından, Peker'le ilgili "Hayatım mafyalar,suç örgütleri, hırsızlar, hortumcular, uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmekle geçti. Sedat Peker hakkında da haber yaptım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık halk,onu bir suç örgütü lideri olarak değil, temiz toplum savaşçısı olarak görüyor." diye bir paylaşım yapmıştı. Peker, günler sonra kendisiyle ilgili değerlendirmede bulunan Dündar'a yine Twitter üzerinden yanıt vererek, 'temiz toplum savaşçısı olmadığını' söylemişti.

Sedat Peker solu böldü - Resim : 4

Odatv.com

sedat peker uğur dündar erk acarer yılmaz özdil birgün