PKK gösterileri, Erdoğan provokasyonu, Kuran yakma eylemi… Karar’ın “Stockholm” sendromu… Putin’i işaret etti

Karar gazetesi İsveç’te PKK gösterileri, Erdoğan provokasyonu ve Kuran yakma eylemlerinin arkasında Rusya Devlet Başkanı Putin’in olduğunu iddia etti. Başkent Stockholm’deki olaylar İsveç polisinin korumasında gerçekleşiyor…

PKK gösterileri, Erdoğan provokasyonu, Kuran yakma eylemi… Karar’ın “Stockholm” sendromu… Putin’i işaret etti

Karar gazetesi bugünkü manşetinde İsveç’te PKK gösterileri, Erdoğan provokasyonu ve Kuran yakma eylemlerinin arkasında Rusya Devlet Başkanı Putin'in olduğunu iddia etti.

PKK gösterileri, Erdoğan provokasyonu, Kuran yakma eylemi… Karar’ın “Stockholm” sendromu… Putin’i işaret etti - Resim : 1

Başkent Stockholm’deki olaylar İsveç polisinin koruması altında gerçekleşiyor…

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası NATO’ya girmeye karar veren İsveç ile Finlandiya Türkiye’nin vetosuna takıldı. ABD ile Avrupa’nın araya girmesiyle Ankara ile üçlü taahhütname imzalayan kuzey ülkeleri Türkiye’nin şartlarını kabul edeceğini söyledi.

Ankara PKK ve FETÖ üyelerinin iadesini isteyip terör örgütleriyle arasına Stokholm ile Helsinki’nin mesafa koymasını istedi. Ancak Ankara aradan geçen süre boyunca iki başkentten verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek sürecin sürüncemede bırakıldığını açıkladı. Gelinen süreçte Danimarka vatandaşı da olan aşırı sağcı Rasmus Paludan Türkiye Büyükelçiliği önünde, polis koruması eşliğinde Kur’an yaktı. İslamofobik provokasyon büyük tepki çekti.

Dışişleri Bakanlığı, “İsveç’te PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca ülkemiz karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu eylem İsveç’in de imzacı olduğu Üçlü Ahitname taahhüdünün açık ihlalidir” açıklamasını yaptı.

Öte yandan İsveç’te PKK destekçilerinin gösterileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik kukla provokasyonu gibi eylemler İsveç polisinin gözetimi altında gerçekleşmişti.

Odatv.com

Erdoğan