AKP’ye bayrak açan AKP kalemleri

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur ve Atatürk’e yönelik “İngiliz’e hilafeti satan Yahudi” paylaşımı nedeniyle “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 1.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Fatih Tezcan açıklamalarda bulundu.

AKP’ye bayrak açan AKP kalemleri

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, kızının sınava hazırlandığı belirtip eğitim sistemini eleştirdi.

Fuat Uğur, “Kızım bu yıl LGS sınavına girecek. Bunun için önceki yıllarda çıkmış soruları çözerek de hazırlanıyor. Dikkatimi çeken şu: Soruların büyük bir bölümünde ifade problemi, Türkçe anlatım bozuklukları var. Çocukların bu sorularda ne istendiğini anlaması bile bence başarı” diye yazdı.

İşte o mesaj:

AKP’ye bayrak açan AKP kalemleri - Resim : 1

Fatih Tezcan ise kira fiyatlarıyla başlayan konut krizini eleştirdi.

Tezcan, şunları yazdı:

“Konut Krizi’ne müdahale edilmeli. Devlet, her evin büyüklüğüne ve konumuna göre bir ‘Ev Puanı’ ve ‘Maksimum Kira’ belirlemeli. Mal sahibi bu puana ve azami kiraya mecbur tutulmalı. Böylece 3 liralık eve 6 lira gibi saçma ve acımasız mal sahibi/emlakçı dayatmaları sona ermeli.

Senelerdir söylerdim bunu. Dün gördüm ki Hollanda bu sisteme geçiyor. İtiraz eden olursa Avrupa’da örneği var deyin, o zaman susuyorlar. Konut Krizi dip dalga olarak yaşanıyor, müdahale edilmezse kötü olur. Seçimde negatif etkisi görülür. Çözülürse vatandaşa büyük rahatlama olur.”

İşte o mesaj:

AKP’ye bayrak açan AKP kalemleri - Resim : 2

Odatv.com

fuat uğur Fatih Tezcan